Hlavní obsah

Zavedení EET může přijít drobné živnostníky i na desítky tisíc, někteří si budou muset půjčit

Novinky, Zonky.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spuštění elektronické evidence tržeb se blíží. Pro restaurace a hotely bude povinná už od 1. prosince, obchody se přidají v březnu. Náklady na technické vybavení a provoz systému půjdou ve většině případů do desetitisíců.

Zonky.cz

Článek

Malé hospody a drobné obchůdky čeká v následujícím půlroce zásadní změna. Tam, kde dosud stačila jednoduchá pokladna, bude nově muset být moderní zařízení s připojením k internetu, speciálním softwarem a tiskárnou účtenek. Důvodem je zavedení povinné elektronické evidence tržeb, která má podle ministerstva financí přispět k narovnání podnikatelského prostředí a lepšímu výběru daní.

Ze začátku však EET přinese náklady, které budou pro řadu drobných živnostníků zásadní. I nejjednodušší systémy složené z tabletu a tiskárny totiž po započtení provozních nákladů přijdou na více než deset tisíc.

Zejména drobní živnostníci, pro které je každá tisícikoruna tržeb důležitá, se tak budou muset poohlédnout po půjčce, aby dokázali náklady na EET pokrýt a dostát svým povinnostem. Jednou z nejjednodušších a nejlevnějších možností je půjčka na internetové platformě Zonky (www.zonky.cz). Její webové tržiště přímo propojuje lidi, kteří potřebují peníze, s těmi, kdo si zrovna mohou dovolit půjčit.

Díky tomu, že Zonky vynechává banku, je rychlejší a může si dovolit nabízet menší úrok. O půjčku od 20 do 300 tisíc korun je možné požádat online během 10 minut a stačí k tomu jen dva doklady totožnosti a výpis z internetového bankovnictví. Úroky začínají na 3,99 procenta, většina lidí si na Zonky půjčuje za méně než 8,49 procenta.

Největší výhodou Zonky v souvislosti s EET je však to, že investorům nezáleží na tom, jestli je žadatel OSVČ, nebo zaměstnanec. Mnohem důležitější je příběh. Když v investorech vzbudí důvěru, nemusí skončit jen u půjčky na EET. Peníze je možné získat i na rozšíření úspěšného podnikání nebo rekonstrukci provozovny. Jak přesně to funguje, se dočtete na Zonky.cz (www.zonky.cz). Nebo napište rovnou šéfce služby na lucie.tvaruzkova@zonky.cz. Další možností je naše linka péče o zákazníky 800 449 999 – v pracovní dny od 8 do 20 hod. a o víkendu od 9 do 18 hod. Na Zonky lidé půjčují lidem. Levněji a s klidem.

Výběr článků

Načítám