Hlavní obsah

Museli jsme se naučit nevětrat

Novinky, Servis Climax a.s.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Snem manželů bylo moderní bydlení bez kompromisů a s nízkými provozními náklady. Dnes má jejich dům vše, co si vysnili: systém cirkulace vzduchu s rekuperací tepla, podlahové topení, pohodlné a úsporné vytápění tepelným čerpadlem i venkovní žaluzie.

Venkovní žaluzie

Článek

„Bez venkovních žaluzií by dům nefungoval,“ říká majitel domu Václav. Už během stavby, kdy žaluzie ještě nebyly nainstalované, naměřil uvnitř horních pokojů 40° výheň. Stínicí technika tedy byla pro celý projekt klíčová. Žaluzie totiž nejen stíní, ale také chrání místnost před přehřátím. „Venkovní žaluzie zachytí světelné paprsky ještě před okenní tabulí a zabraňují tzv. skleníkovému efektu. Ten způsobuje rychlé a nepříjemné oteplení v místnosti, i když je venku příjemný chládek,“ doplňuje Václava David Žabčík ze společnosti Climax.

Majitelé se rozhodli pro technicky dokonalý typ žaluzií Z-90 Noval, který díky profilu lamely zajišťuje perfektní doklopení lamel v zavřeném stavu a navíc má spodní hranu hliníkové lamely opatřenu plastovým těsněním. V každém pokoji mají ovladač a pootočením kolečka pohodlně naklopí žaluzie do požadované polohy. Pomocí hlavního - centrálního ovladače lze jednoduše ovládat několik žaluzií najednou.

„V létě ráno zatáhneme žaluzie na celé jižní straně,“ popisují majitelé, jak funguje denní režim. Žaluzie tradiční české značky Climax nepustí teplo do pokojů a i večer je uvnitř příjemná stálá teplota.

Výběr článků

Načítám