Hlavní obsah

Ze stáže míří vysokoškoláci rovnou na manažerské pozice v zahraničí

Každý student posledního ročníku vysoké školy přemýšlí o tom, jak nejlépe odstartovat vlastní kariéru. Ve hře může být převzetí kormidla v rodinné firmě, rozjezd vlastního byznysu nebo zaměstnání. Zajímavou alternativou jsou stáže ve firmách.

Ze stáže míří vysokoškoláci rovnou na manažerské pozice v zahraničí.

Článek

V brněnské centrále Home Creditu mají nejlepší studenti posledních ročníků vysokých škol dveře otevřené. „Do programu HC NET, který začíná již letos v říjnu, hledáme především vysokoškoláky s výborným analytickým a logickým myšlením, perfektní angličtinou a chutí vycestovat po státnicích do zahraničí,“ upřesňuje profil ideálního kandidáta Petra Lautnerová, manažerka projektu HC NET. Společnost Home Credit nabízí studentům posledních ročníků vysokých škol jedinečnou příležitost k odstartování kariéry na vysoké pozici v zahraničí. Podobnou stáž u jiných společností v Česku budete hledat jen stěží.

Výběrové řízení se uskuteční už v září

Zařazení do programu předchází dvoukolové výběrové řízení, které se letos uskuteční už v září. „Na úplném začátku byl pro všechny připraven preselekční test. Byl celý v angličtině a zaměřoval se na matematiku a logické myšlení. V assessment centru, které se ale konalo jiný den, se už sešlo pouze osm nejlepších,“ vzpomíná na své výběrové řízení úspěšný absolvent Filip Šebej, současný senior FP Analyst Home Creditu na Filipínách. V rámci assessment centra řeší uchazeči individuální i týmové úkoly, případové studie, vědomostní testy, procházejí psychologickými testy a pohovory s personalisty i lidmi z Home Credit International. „I když bylo výběrové řízení náročné, byl jsem neskutečně nadšený. Říkal jsem si, tahle firma bere výběrové řízení opravdu vážně a bere vážně hlavně kandidáty. Vše bylo perfektně připravené a počáteční nervozita šla brzy stranou. Vše se odehrálo v uvolněné atmosféře a cítil jsem se naprosto přirozeně,“ uvádí Šebej.

Na začátku čeká na studenty roční stáž v Brně

Program HC NET je pro Home Credit prestižní záležitostí. Dostanou se do něj jen ti nejlepší. Šanci má pouze šest studentů ročně, pro které společnost připraví stáž na míru. Vybraní kandidáti docházejí v posledním ročníku vysoké školy na poloviční úvazek do centrály v Brně. V prvních týdnech čeká studenty „seznamovací kolečko“, kdy si projdou jednotlivá oddělení. V úvodu se musí každý rozhodnout pro hlavní a vedlejší obor svého působení. V nabídce jsou obory finance, business analýzy, CRM, řízení rizik nebo collections. „V mém případě jsem se rozhodla pro business analýzy a collections. Dostala jsem svého mentora, zkušeného manažera, se kterým jsem pracovala na konkrétních projektech,“ vzpomíná na své začátky Eva Fasorová, dnes business analytička amerického Home Creditu. Studenti se nemusí obávat, že přijdou o svůj čas na plnění studijních povinností. „Rozvržení pracovní doby je na dohodě s mentorem. Vše lze sladit a přizpůsobit studijnímu rozvrhu. Dostatek času mají studenti i na přípravu ke státnicím,“ ujišťuje Lautnerová.

Po státnicích do světa

Po úspěšném dokončení vysoké školy čeká čerstvé absolventy pohovor s personalistou, na kterém si nastaví další karierní plán. Hned po škole stážisté procestují několik zemí skupiny Home Credit, kde se seznámí se způsobem práce jinde ve světě. „Po dvou letech jsou ze stážistů profesionálové, kteří jsou dokonale připraveni na analytickou nebo manažerskou pozici v jedné ze zemí skupiny Home Credit,“ doplňuje Lautnerová. Pokračovat ve své kariéře mohou například v zemích jako USA, Indie, Filipíny, Čína, Indonésie, Kazachstán, Vietnam nebo Rusko.

Přihlášku do programu naleznete na stránkách HC NET

Výběr článků

Načítám