Hlavní obsah

Vychytané duální modemy nově u O2

Novinky, O₂ Czech Republic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Časy ošklivých bílých nebo černých krabiček, které blikají a ruší, jsou dávno pryč. O2 představilo nové modemy, které toho nejen hodně umí, ale i dobře vypadají. Na své si přijdou jak zákazníci pevného připojení, tak i uživatelé LTE varianty.

Článek

ZyXEL VMG8924

Prémiový modem ZyXEL VMG8924 disponuje celkem pěti anténami a spojuje v sobě kvalitní VDSL modem i router. Díky tomu je zařízení velmi výkonné a hravě pokryje celý váš dům. Kombinace dvoufrekvenční WiFi (2,4 GHz a 5 GHz) navíc zajistí vysokou rychlost přenosu dat i dobré šíření prostorem.

Zařízení vám doma vytvoří dvě paralelní WiFi sítě - jedna může být určena třeba pro rodiče a druhá pro děti nebo hosty. WiFi může zároveň využívat až 35 mobilů, tabletů nebo počítačů. To se může hodit zejména velkým rodinám, ve kterých pořád přibývají chytré přístroje. Pokud se chcete připojit kabelem napřímo, můžete využít přenosovou rychlost až 1 000 Mb/s na pěti portech. Zároveň můžete pomocí rodičovského zámku řídit přístup jednotlivých zařízení k internetu. Takže v osm do postele a spát :)

Samotný modem podporuje funkci media serveru, která zajistí, že se na své fotky a videa z dovolené můžete podívat i na připojené Smart TV. Sympatickou vychytávkou, kterou oceníte hlavně večer, je pak možnost vypnutí podsvícení ikon. Jedním tlačítkem je jednoduše vypnete a nic vás nebude rušit svým blikáním.

Samotný modem podporuje funkci media serveru, která zajistí, že se na své fotky a videa z dovolené můžete podívat i na připojené Smart TV. Sympatickou vychytávkou, kterou oceníte hlavně večer, je pak možnost vypnutí podsvícení ikon. Jedním tlačítkem je jednoduše vypnete a nic vás nebude rušit svým blikáním.

Kromě skvělého výkonu a praktických funkcí nabízí modem i luxusní vzhled v klavírní černé barvě, který se rozhodně nebudete stydět postavit třeba hned vedle televize.

Spolu s tarifem je možné modem získat na splátky za zvýhodněných 84 korun měsíčně na dva roky. V případě jednorázové platby nabízí O2 cenu 1 999 korun. Při samostatném prodeji v O2 Prodejně nebo na e-shopu vyjde zařízení na 2 999 Kč.

LTE modem ZyXEL LTE 4506

Nemáte-li v místě bydliště dostatečně rychlé pevné připojení nebo často cestujete a potřebujete mít internet s sebou, vyzkoušejte bezdrátovou verzi. Internet běží přes mobilní LTE síť a u O2 si nově můžete pořídit také prémiový modem ZyXEL LTE 4506. Podobně jako předchozí model vytvoří duální WiFi, na kterou se může současně připojit až 32 zařízení bezdrátově a jedno napřímo přes kabel.

Zapojení modemu je velmi jednoduché – stačí ho připojit do zásuvky a na horní straně zařízení zmáčknout velké tlačítko – to vytvoří jednoduše a rychle WiFi síť a vy se nemusíte stresovat složitým nastavováním. Tohle totiž zvládne úplně každý.

Jednou z hlavních výhod modemu je ale jeho design. Díky malé velikosti i nízké hmotnosti lze modem vzít kamkoli s sebou. Se svými 11 cm je menší než mobilní telefon, váží pouhých 150 gramů a pro své fungování dokonce nepotřebuje ani zásuvku. Pokud se tedy zrovna nacházíte v lokalitě bez elektřiny, můžete k napájení využít powerbanku. Ta s kapacitou 10000 mAh umožní fungování modemu po dobu přibližně 5 hodin.

Nový ZyXel 4506 je tak ideálním parťákem na výlety s rodinou či přáteli. Spolu s tarifem je možné modem získat na splátky za zvýhodněných 145 korun měsíčně na dva roky. V případě jednorázové platby nabízí O2 cenu 3 480 korun. Při samostatném prodeji v O2 Prodejně nebo na e-shopu vyjde zařízení na 5 149 Kč.

Výběr článků

Načítám