Hlavní obsah

Francouzské delikatesy si vychutná ještě více gurmánů. Díky půjčce od lidí

Komerční článek

Před dvěma lety otevřela Monika v Dobřichovicích u Prahy úspěšné francouzské bistro. A díky půjčce od lidí s férovým úrokem 5,99 % teď může zákazníkům nabídnout větší výběr oblíbených palačinek, čerstvého francouzského pečiva, vína a dalších lahůdek.

Zonky.cz

Článek

„Začátky byly těžké,“ říká Monika. Celý život podnikala, a když po mateřské nemohla najít práci, řekla si, že v tom bude pokračovat. „Italský obchůdek tady v okolí je, bio taky, tak jsem přidala francouzské speciality. Ostatně i můj muž si mě získal hlavně díky svým gurmánským zálibám a umění skvěle vařit. (Smích.) Tak jsem si řekla, že tohle bude můj vlastní projekt a půjčila jsem si sama za sebe. U Zonkyho (www.zonky.cz). A mužovi jsem to přiznala, až když byly peníze na účtu,“ vzpomíná se smíchem Monika.

Jak jsem objevila půjčky od lidí

Bistro Appetit de France si rychle získalo pověst, ale také náročné zákazníky. A tak se po dvou letech Monika rozhodla upravit interiér a hlavně rozšířit sortiment. „Jsem opatrná, takže jsem poctivě přečetla všechno o nebankovních půjčkách. Vím, že na trhu není jen Zonky, ale podmínky mi přišly nejjednodušší a hlavně srozumitelné. Navíc mě lákal úrok, který bych u banky nikdy nedostala. Takže jsem vyplnila formulář a už během chvilky se ze Zonky ozval mladý muž, který se mnou všechno probral. Měla jsem z toho rozhovoru moc příjemný pocit.“

Bez papírování a na jistotu

Zonky (www.zonky.cz) Monice poptávku schválil a její příběh se dostal na Tržiště půjček, kde si vybírají investoři, do jakého projektu vloží své peníze. Možná za to mohl začátek prázdnin a státní svátky, ale nasbírat potřebných 150 000 korun pár dní trvalo. „V jednu chvíli jsem to pustila z hlavy a jela s dětmi na výlet. Ale když jsme se večer vrátili, půjčka byla zainvestovaná. A další pracovní den byly peníze na účtu! Nedokážu říct, jakou jsem měla radost,“ líčí Monika.

Bez zbytečných poplatků a penále

Dnes už má Monika Zonkyho (www.zonky.cz) nastudovaného do detailu a pustila se do dalších plánů. „Banka vám za předčasné nebo mimořádné splacení nasadí tisícové penále. Zonky to nijak neomezuje, ačkoli čím dřív splatíte, tím víc na něm vlastně ušetříte. Já si nastavila nejmenší možné splátky, 2500 Kč. Takže mě to nijak nestresuje, můžu investovat, kde je potřeba. A jakmile to půjde, doplatím zbytek dřív. A už teď přemýšlím o tom, na co si u Zonkyho zase půjčím. Díky jednorázovým investicím se bez nervů vždycky posunu zase kousek vpřed,“ plánuje Monika.

Půjčené peníze začala využívat ihned, takže už teď podává svou největší specialitu - palačinky - v desítkách variant. A přidala i další lahůdky, po kterých zákazníci volali. „Máme mnohem více vína, francouzského pečiva, můžeme si dovolit víc čerstvých specialit a podobně, protože si nemusím lámat hlavu, jestli to finančně zvládnu.“ Díky Zonky (www.zonky.cz) se jí navíc v posledních týdnech zvyšují tržby o 30-40 % týdně.

Mrkněte sami na stránky appetitdefrance.cz nebo se do Dobřichovic rovnou vypravte na výlet. A ochutnejte, že se půjčka od lidí vyplatila nejen majitelce, ale i zákazníkům.

Právě jste se rozhodli půjčit si na svůj originální projekt od lidí nebo chcete vědět víc? Podívejte se na kalkulačku úvěrů na Zonky.cz (www.zonky.cz), napište šéfce služby na  lucie.tvaruzkova@zonky.cz nebo zavolejte kterýkoli pracovní den od 8.00 do 20.00 nebo v so a ne od 9.00 do 18.00 na tel. na 800 449 999. Těšíme se na vás!

Výběr článků

Načítám