Hlavní obsah

Deset rad, jak získat výhodnější půjčku. Hlavně si půjčte od lidí, a ne v bance

Komerční článek

Jak získat co nejlepší úrok, vám banka neporadí. Ani jak si nastavit splátky, abyste neplatili zbytečně moc. Potřebuje vydělat co nejvíc. Na Zonky lidé půjčují lidem. Levněji a s klidem. Takže vám s klidem i poradíme, jak si půjčit co nejvýhodněji.

Zonky.cz

Článek

1. Napište, jak jste dobří

Když vám někdo půjčuje peníze, potřebuje vám věřit. Nebojte se pochlubit svými úspěchy. Řekněte, co vás baví, jak trávíte volný čas. Běháte maratony? Jste dobrovolný hasič? Včelaříte? To všechno může pohnout vaším úrokem na Zonky (www.zonky.cz) směrem dolů.

2. Už jste nějakou půjčku měli? Výborně, dejte nám vědět

Splacená půjčka z minulosti není žádná přitěžující okolnost. Že si půjčujete často nebo tak něco. Naopak. Pro nás je to signál, že plníte závazky. A pro vás jsou to při stanovování úroku body navíc.

3. Prémie jsou taky peníze

Příjem nemusí být jen pravidelný měsíční plat. Co je doma, to se počítá. Nezapomeňte na jednorázové odměny, prémie, nadstandardy... Nebojte se říct, jak dobře si žijete.

4. Máte koníček, který sype?

Prodáváte v létě jahody z vlastní zahrádky? Spravujete kola pro družstvo vlastníků? Vaříte marmelády a kupuje je od vás místní cukrárna? Každý příjem se počítá. A Zonky (www.zonky.cz) ho umí ocenit.

5. Držte slovo a splácejte včas

Zonky je poslední, komu by vadilo, že jste puntičkáři. Je přece super, že je pro vás samozřejmost platit závazky včas. Banky tomu říkají dobrá platební morálka, my důvěra. A vzájemné důvěry my si vážíme.

6. Nastavte si pohodové splácení

Měsíční splátky si nastavte tak, abyste byli v klidu. U Zonkyho můžete kdykoli poslat peníze navíc, takže není důvod se předem upsat k platbám, které vás budou nervovat. Když to půjde, doplatíte rychleji. Poplatek za to žádný nechceme a investoři budou rádi, že mají své peníze zpátky dřív. Žádný problém.

Úroky na Zonky (www.zonky.cz) začínají na 3,99 %, hodně běžný je úrok 5,99 %, průměrný asi 10 %. Jakmile na vaši poptávku dostanete nabídku úroku, čeká vás už jen napsat svůj příběh na tržiště a zaujmout investory. I na to máme pár tipů:

7. Zvolte nevšední nadpis

Zaujměte investory na první pohled. Originální nadpis bude na tržišti poptávek dobře vidět. Zkuste místo „Refinancování půjčky“ napsat třeba „Chci ukázat bance záda“. A pak už jen sledujte, jak se vám peníze sypou.

8. Obrázek vydá za 1000 slov

Dobrý nadpis k sobě potřebuje dobrou fotku. Vyberte/vyfoťte/vyrobte takový obrázek, který mezi ostatními vynikne. Zebry jsou fajn a my je milujeme, ale investoři ocení i něco nového.

9. Když se vás někdo zeptá…

Na Zonkyho (www.zonky.cz) tržišti se u spousty půjček mezi klientem a investory rozběhne živá komunikace. Když budete odpovídat na otázky rychle, jasně a bez vytáčení, máte napůl vyhráno.

10. Poptávku dejte na tržiště večer

Po práci všichni relaxují u počítačů, tabletů, telefonů a dalších zařízení, ze kterých můžou Zonky.cz (www.zonky.cz) spustit. Dejte svůj příběh na tržiště večer a místo televize můžete sledovat, jak se vám investoři skládají. Když se budete držet našich tipů, bude to nejspíš program kratší než jeden díl večerníčku.

David Michalík, klient a investor na Zonky

Chybí vám peníze na vlastní projekt? Máte zbytečně drahé půjčky? Vyzkoušejte naši úvěrovou kalkulačku na Zonky.cz (www.zonky.cz). Můžete taky napsat přímo šéfce služby na lucie.tvaruzkova@zonky.cz. Nebo každý pracovní den od 8 do 20 h a v so a ne od 9 do 18 h zavolat zákaznickou linku na 800 449 999. Těšíme se na vás! Zonky.

Výběr článků

Načítám