Hlavní obsah

Ideální dovolená

Novinky, Španělská centrála pro cestovní ruch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ideální dovolená neexistuje. Lépe řečeno ideální dovolená je taková, na kterou se předem dobře naladíte a nebudete očekávat nemožné. Nicméně jednu věc byste od své dovolené očekávat měli, a to je dobré jídlo.

Tapas

Článek

Celé Středozemí je prostor, které si na dobrou kuchyni potrpí. Tu dělají hlavně dobré suroviny. A právě Španělsko je zemí, kam míří mnoho turistů za dobrým jídlem. Slovo tapas zdomácnělo v našem slovníku stejně jako slovo fiesta. Tapas neboli malé chuťovky jakousi malou fiestou jsou. Jsou oslavou dobrého jídla a ódou na život. Jít ve Španělsku na tapas znamená jít si posedět s přáteli, společně si tapas vybírat a přitom se povídat o životě. Tapas už dávno nejsou jen šunka či sýr na krajíčku veky či mistička s olivami, ale nepřeberné množství variací z rybek, krevet, humrů, sardinek a sardelí, salátů, masa, zeleniny, brambor a dalších pochutin. Přednost spočívá v možnosti si dát kdykoliv během dne malou porci, která dohromady s nápojem zažene hlad. Anebo lehkou večeři jako například v Malaze, kde nabízejí speciální talířky se čtyřmi různými chuťovkami. V baskických tapas barech si užijete atmosféry, protože velmi často se zvoněním na zvonec ohlašuje nová várka čerstvých a teplých tapas.

Chcete-li si to, než vyrazíte do Španělska, vyzkoušet takzvaně nanečisto, máte možnost. Přijďte ochutnat tapas a španělská vína ve čtvrtek 16. června, kdy se bude konat Světový den Tapas, den miniaturních kuchařských výtvorů. Zapojí se do něj bary a restaurace celé republiky. Jak říkají španělští kuchaři: Jediný, kdo má přednost před hostem, je dáma zvaná Tapa.

Dne 16. června 2016 vás zvou na tapas tyto restaurace: Praha – Kofein Café, La Boca, Los Optimísticos, Monarch, Sabores, Tapas bar Miró, Tapas ROOM; Brno – Don Pintxos; Ostrava – SÍ Restaurant; Mariánské lázně – Medité; Plzeň – El Cid.

Přijďte ochutnat tapas a španělské vína!

Světový den Tapas aneb Cestování za chutěmi Španělska.

Video Tapas Mercado San Miguel (Madrid) ke zhlédnutí ZDE

Výběr článků

Načítám