Hlavní obsah

Mikropůjčková past. Tady je návod na to, jak se jí zbavit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Člověk si myslí, že to má pod kontrolou… Půjčku splatí po příští výplatě, to už bude líp. Anebo si pomůže další půjčkou, ale jenom malinkou… A pak jednoho dne už žije jen od půjčky k půjčce. Stalo se to i vám? Čtěte dál, možná vám dokážeme pomoct.

Zonky.cz

Článek

U úvěrů na několik let řeší žadatelé každou desetinu procenta navíc. Ale mikropůjčky mají sklon podceňovat - jde přece o pár tisíc na pár týdnů. Jenže právě kvůli krátké splatnosti je snadné přehlédnout, že jde občas o úroky v řádu tisíců procent a poplatky můžou převyšovat i půjčku samotnou. Stejně drastické bývá penále. Na Zonky (www.zonky.cz) proto vidíme, že právě mikropůjčky nejčastěji způsobují ty největší finanční problémy.

Pan Michal z Prahy se nejhorších dluhů zbavil. Protože si včas uvědomil, že lepit jednu půjčku druhou nemá smysl. Zvlášť, když už úroky a penále šplhají do nesmyslných výšek.

Všechno začalo úrazem

Pan Michal: „Pracuju jako stavební dělník, ale nemám klasickou zaměstnaneckou smlouvu. Dokud zdraví slouží, je to v pohodě. Jenže loni jsem si zlomil ruku a potřebovali jsme zalepit díru v rozpočtu. A tak jsme si řekli, že si vezmeme rychlou půjčku. Na měsíc...“

www.zonky.cz

Pana Michala se z kolotoče půjček podařilo dostat. Má naštěstí dostatečné příjmy, aby mohl dluhy splatit - když část z nich výhodně konsolidoval přes Zonky (www.zonky.cz).

Pana Michala se z kolotoče půjček podařilo dostat. Má naštěstí dostatečné příjmy, aby mohl dluhy splatit - když část z nich výhodně konsolidoval přes Zonky (www.zonky.cz). ●    Rodinné příjmy - 33 000 Kč měsíčně

Pana Michala se z kolotoče půjček podařilo dostat. Má naštěstí dostatečné příjmy, aby mohl dluhy splatit - když část z nich výhodně konsolidoval přes Zonky (www.zonky.cz). ●    Rodinné příjmy - 33 000 Kč měsíčně ●    Původní splátky úvěrů a několika mikropůjček - přes 40 000 Kč měsíčně

Pana Michala se z kolotoče půjček podařilo dostat. Má naštěstí dostatečné příjmy, aby mohl dluhy splatit - když část z nich výhodně konsolidoval přes Zonky (www.zonky.cz). ●    Rodinné příjmy - 33 000 Kč měsíčně ●    Původní splátky úvěrů a několika mikropůjček - přes 40 000 Kč měsíčně ●    Po refinancování u Zonky - 27 500 měsíčně

●    Každý měsíc ušetří přes 12 500 Kč

Díky půjčce od lidí 150 000 Kč i s rizikovějším úrokem 19,99 % pan Michal stlačil měsíční splátky zhruba o 25 %. Ale především s manželkou konečně splácejí míň, než kolik vydělají. A nemusejí už každý měsíc řešit narůstající dluhy další půjčkou. Celková úspora se tak v penězích už ani vypočíst nedá. Půjčka od Zonky (www.zonky.cz) zachránila rodinu.

Taky potřebujete snížit měsíční splátky, abyste je nemuseli řešit dalším zadlužením? Napište naší šéfové na lucie.tvaruzkova@zonky.cz a do předmětu uveďte Druhá šance. Nebo si nejdřív zkuste úvěrovou kalkulačku na našem webu (www.zonky.cz). Každý pracovní den od 8 do 18 h můžete taky volat zákaznickou linku na čísle 800 449 999.

Výběr článků

Načítám