Hlavní obsah

Čtyřicet milionů korun si za jediný měsíc půjčili lidé od lidí díky Zonky.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Půjčky od lidí jsme do Česka přinesli loni. A letos už měsíční objemy počítáme v desítkách milionů. Zonky totiž umožňuje lidem, aby si půjčovali peníze mezi sebou. Výhodněji než v bance a také s větším výnosem pro investory. Tak, jak to ve světě frčí už skoro deset let.

Zonky.cz

Článek

Jak to u nás funguje? Většina věcí je online. Taky proto můžou být naše služby výhodnější. Nemáme luxusní budovy ani složitý bankovní aparát. Na Zonky.cz (www.zonky.cz) vložíte základní údaje a příjmy, naskenujete nám dva doklady a přidáte svůj příběh. Nás totiž nezajímají jen kolonky. Neřešíme, že jste OSVČ nebo máma na mateřské. Na rozdíl od bank u nás záleží na tom, kdo jste a co umíte. Ne na tom, co říká statistika. Věříme lidem, co chtějí něco dokázat.

Podle vašich údajů stanovíme úrok - nejnižší je 3,99 %, průměrný okolo 10 %. Naše investory bude ale nejvíc zajímat, na co a proč si půjčujete. Jsou jich tisíce a je na vás, kolik z nich se vám podaří příběhem zaujmout. Průměrná výše půjčky je u nás zhruba 125 000 Kč a některé jsou zafinancovány během pár hodin. Peníze pak máte na účtu v podstatě obratem. Výrazně rychleji a zároveň levněji, než v bance.

Proč si lidé na Zonky půjčují?

Protože nám věří. A protože my věříme jim. Každý měsíc objem půjčených peněz stoupá. Celkem už jsme zprostředkovali půjčky za více než 80 milionů. Když se lidí ptáme, proč si vybrali Zonky (www.zonky.cz), říkají pár základních důvodů.

Protože nám věří. A protože my věříme jim. Každý měsíc objem půjčených peněz stoupá. Celkem už jsme zprostředkovali půjčky za více než 80 milionů. Když se lidí ptáme, proč si vybrali Zonky (www.zonky.cz), říkají pár základních důvodů. -    Přilákal je fakt, že je půjčka výhodnější než bance.

Protože nám věří. A protože my věříme jim. Každý měsíc objem půjčených peněz stoupá. Celkem už jsme zprostředkovali půjčky za více než 80 milionů. Když se lidí ptáme, proč si vybrali Zonky (www.zonky.cz), říkají pár základních důvodů. -    Přilákal je fakt, že je půjčka výhodnější než bance. -    Spočítali si, že při konsolidaci a refinancování nevýhodných úvěrů můžou během let ušetřit až desítky tisíc korun.

Protože nám věří. A protože my věříme jim. Každý měsíc objem půjčených peněz stoupá. Celkem už jsme zprostředkovali půjčky za více než 80 milionů. Když se lidí ptáme, proč si vybrali Zonky (www.zonky.cz), říkají pár základních důvodů. -    Přilákal je fakt, že je půjčka výhodnější než bance. -    Spočítali si, že při konsolidaci a refinancování nevýhodných úvěrů můžou během let ušetřit až desítky tisíc korun. -    Už je nebaví, jak je na ně jejich banka přísná.

-    Nebo se rozhodli u nás investovat, protože jim peníze vydělají víc, než kdyby je nechali ležet na účtu.

Pojďme změnit systém

V současnosti jsou v Česku ještě pořád půjčené peníze páté nejdražší v Evropě. Dokonce i v sousedním Německu zaplatíte za úvěr zhruba polovinu. Pro spoustu lidí je tak půjčka v bance drahá. Nebo jim ji úředníci bazírující na kolonkách odmítnou schválit. Takže v ČR bují ještě větší byznys plný nelidských úroků a nenápadných, ale o to ničivějších mikropůjček. Systém půjčování peněz byl v Česku prostě dlouho zralý na změnu. A tak jsme se rozhodli tu změnu udělat.

Komunitní financování funguje v desítkách zemí. A podobně, jako Uber kazí kšefty taxikářským kartelům, půjčky od lidí tlačí dolů ceny půjčených peněz. A nabízejí taky alternativní způsoby posuzování žadatelů. Pro lidi, kteří do banky nepasují. Pro lidi, kteří se nespokojí s tím, že něco nejde.

Půjčte si na svoje originální projekty tak, jak to letí ve světě. Od lidí.

Vyzkoušejte naši úvěrovou kalkulačku na Zonky.cz (www.zonky.cz). Napište mi na lucie.tvaruzkova@zonky.cz, nebo zavolejte na naši linku péče o zákazníky - v pracovní dny od 8 do 18 h na 800 449 999.

Zonky. Lidé půjčují lidem. Levněji a s klidem.

Výběr článků

Načítám