Hlavní obsah

Zbytečných úroků se díky půjčce od lidí zbavil i známý pražský DJ

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Andreas alias Bon Finix je hudební producent a rezidenční DJ pražského klubu Retro Music Hall. Pro spoustu lidí je hvězda, ale banky na něj stejně koukaly skrz prsty. Jako umělec, OSVČ a původem cizinec dostal šílené úroky. Zbavil se jich díky Zonky.

Zonky.cz

Článek

Jak dlouho jste v Česku?

Už 16 let. Přistěhoval jsem se z Kypru, odkud je můj táta. Mamka je Češka. Česky jsem uměl jenom málo, přitom jako děti jsme s bráchou jinak než česky nemluvili. Vyrůstal jsem ale v Zimbabwe, kde je oficiální jazyk angličtina, takže naše čeština časem vzala za své. Úplně stejné to bylo, když jsme se v mých deseti přestěhovali z Afriky na Kypr. Ve škole se mluvilo řecky, takže jsme postupně přešli na řečtinu.

Funguje DJing jako byznys? Jste pro české instituce seriózní podnikatel?

Třeba banky moc ne. Zrovna teď jsem řešil refinancování kreditek. Banky mi buď nechtěly půjčit vůbec, nebo za vysoký úrok. Já se naštěstí hodně zajímám o nové projekty, které propojují lidi. Tak jsem objevil Zonkyho (www.zonky.cz). Půjčování mezi lidmi mě chytlo, takže jsem vyřešil všechno naráz. Refinancoval jsem kreditky půjčkou od lidí.

Zonkyho jste si vybral, protože taky pochází z Afriky?

(smích) Ne, to je náhoda. Líbil se mi ten systém. A vyšlo to hned. Získal jsem o hodně lepší úrok, než bych dostal v bance. Všechno proběhlo v pohodě a profesionálně. Kdybych pokračoval v tom, co jsem měl předtím, platil bych další 3 až 4 roky zbytečně navíc. Všechno teď budu mít díky Zonkymu (www.zonky.cz) splacené za rok a půl.

Podle čeho se pozná DJská superstar? Čím je ten člověk výjimečný?

Nejde ani moc o to, jestli umí hrát dobře nebo ne. Populární je spíš podle toho, jestli produkuje hudbu. Tahle nová generace muzikantů jsou z 99 % kluci, kteří začínali doma. V počítači vyráběli hudbu a chytly se nějaké jejich tracky - skladby. Stačí mít pár dobrých tracků, ze kterých se stanou hity. Nemusí je hrát v rádiu. Stačí, že se budou líbit mladým lidem, co tuhle hudbu poslouchají. A jeho jméno jde nahoru.

A to už je pak z člověka ta hvězda?

Když jeho tracky začnou hrát i známější DJs, je člověk samozřejmě víc a víc populární. Díky tomu obyčejně začne spolupracovat s dalšími známějšími DJs na společných tracích a jeho jméno se zase víc slyšet. Takhle to funguje.

Kdo je dneska v DJské TOP 3?

Záleží, podle čeho se to bere. Každý rok třeba vychází v DJmagu žebříček popularity – to je hlasování lidí. Teď jsou nahoře třeba Dimitri Vegas & Like Mike, to jsou belgičtí DJové. Bráchové. Jsou vlastně dokonce z Řecka, ale původem Belgičani. Jsou spojeni s Tomorrowlandem, což je momentálně největší taneční festival na světě.

A podle vás je nejlepší kdo?

Pro mě třeba Fedde Le Grand, který nedávno hrál v Praze. To je pro mě jeden z nejlepších DJs, toho prostě miluju. Nemá žádné skladby, co by prorazily do mainstreamových rádií, ale dělá skvělé klubové tracky. Které jsou i hodně populární. Nahoře v žebříčku TOP100 je i Hardwell nebo Martin Garrix, tomu je teprve asi 19. A vydělává strašně moc peněz. Ten by už asi půjčku nepotřeboval… (smích)

Pokud jste se právě rozhodli ušetřit na úrocích ze zbytečně drahých půjček, nebo vás jenom zajímá něco víc, mrkněte na Zonky.cz (www.zonky.cz). Nebo napište šéfce služby na lucie.tvaruzkova@zonky.cz. Každý pracovní den od 8 do 18 h můžete také volat zákaznickou linku na 800 449 999.

Těšíme se na vás. Lidé půjčují lidem. Levněji a s klidem.

Výběr článků

Načítám