Hlavní obsah

Kapsch koupil část Schneider Electric a globálně posiluje

Praha/Vídeň - Světový lídr v elektronických mýtných systémech Kapsch razantně posiluje rovněž v oblasti inteligentních dopravních systémů. Akvizicí dopravní části gigantu Schneider Electric rozšiřuje svoje technologické know-how z dálnic také do městských center.

Kapsch

Článek

Pokračující urbanizace planety je dnes nezastavitelným trendem, a města čelí novým výzvám. „Naše inovace v integrovaném řízení dopravy zvýší nejen bezpečnost provozu ve městech a na dálnicích, ale rovněž i její efektivitu a ekologičnost díky zlepšení toků dopravy a předávání potřebných informací motoristům v reálném čase,“ říká výkonný šéf firmy Georg Kapsch.

Schneider Electric je technologický obr s ročním obratem 25 miliard Eur a více než 170 tisíci zaměstnanců ve stovce zemí. Uzavřený obchod v hodnotě 26 milionů Eur i proto patří k nejvýznamnějším technologickým akvizicím poslední doby. Potvrzuje globální sílu Kapsche a jeho cíl být stále na špici vývoje inteligentních dopravních systémů. "Vnímám to jako silný pozitivní signál i pro Českou republiku jako našeho stávajícího zákazníka, ale rovněž i pro potenciální projekty na úrovni měst a krajů," vysvětluje Karel Feix, šéf české větve rakouského holdingu. Kromě Evropy rozšíří Kapsch svou pozici na rozvíjejících se trzích ve Španělsku, Latinské Americe, Severní Americe a na Blízkém východě.

Společnost Kapsch rozšíří své zkušenosti v oblasti řešení řízení dopravy zapojením komplexního řešení řízení dopravy ve městech v reálném čase EcoTrafix™ společnosti Schneider do svého stávajícího portfolia. Systém EcoTrafix se používá zejména v Severní a Jižní Americe, jakož i ve Španělsku. Systém se využívá ke zlepšení sledování stavu dopravy a přístupových koridorů, jakož i k poskytování informačních služeb o dopravní situaci pro uživatele silnic v reálném čase. Integrace nebude mít na provozní systémy vliv. Nově zakoupený produkt EcoTrafix je dokonalým doplňkem pro DYNAC, pokročilý systém řízení dopravy (PSŘD) od společnosti Kapsch. DYNAC se využívá zejména na dálnicích a dálkových silnicích. Vysoce výkonná, integrovaná softwarová sada je navržena ke sledování a kontrole dopravy na silnicích a v tunelech.

Výběr článků

Načítám