Hlavní obsah

Pět věcí, na které jste hrdí, ale banka vás za ně osolí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je to paradox, ale při půjčování peněz v bance vám často škodí přesně ty věci, na které jste v životě nejvíc pyšní. Nám se to stalo taky. Proto jsme založili službu, kde to, na co jste pyšní, půjčku zlevňuje, ne prodražuje. Jmenuje se www.Zonky.cz.

Pět věcí, na které jste hrdí, ale banka vás za ně osolí

Článek

Na stole máte fotku tří krásných dětí. Za nejlepší životní investici považujete ten rok, co jste studovali v zahraničí. A sbíráte odvahu konečně začít podnikat. Asi vás překvapí, že v bance vám tyhle věci nepomůžou, ale uškodí.

1. Máte rádi děti

Jste na rodičovské, a to bance stačí. Že jste úspěšně vedla tým lidí a máte hromadu hodnocení na LinkedInu, nehraje roli. To ve výpisu není. A když si teď chcete otevřít kavárnu, jsou vám promyšlený projekt a 20 let zkušeností z oboru platné jak mrtvému zimník. Pokud jste k tomu navíc samoživitel nebo samoživitelka, můžete na rozumný úrok zapomenout.

2. Potrpíte si na nezávislost

Jste živnostník a jste na to hrdý? Myslíte si, že pracujete na budoucnosti tohoto národa a podporujete tím svou lokální komunitu? Dokážete si poradit sami a nečekáte od nikoho nic zadarmo? Pro banku bude vaše samostatná výdělečná činnost přitěžující okolnost. Banka vám říká – poctivý člověk je zaměstnaný.

3. Nehromadíte majetek

Bydlíte v nájmu a chcete půjčit peníze? Problém. Jak to, že nemáte vlastní bydlení? No, a pokud jste ještě o úroveň jinde a bydlíte z vlastní vůle a zcela dobrovolně na hausbótu nebo nedejbože ve squattu, můžete na jednání s bankou zapomenout úplně.

4. Nebojíte se zdravě riskovat

Zkusili jste si otevřít hospodu, ale něco nevyšlo, vypekl vás společník nebo prostě jenom chodilo málo lidí? Banka si vás ocejchuje na pěkně dlouhou dobu. I když jste se hnedle oklepali a rozjíždíte nový projekt. Jistě, kdo nic nedělá, nic nezkazí. A vy se snažíte. No právě. Už to není bance po chuti.

5. Ochutnali jste svět a chcete se vrátit domů

Vystudovali jste, odjeli na zkušenou do světa a teď si chcete v ČR otevřít ordinaci, právní praxi nebo jiný byznys? Skvělá zpráva! Ale ne pro banku. Počítač jim totiž vyplivne, že jste na území našeho státu nikdy nepracovali. Studia a pak pět let v Alcronu někde v cizině? Povídali, že mu hráli, nejspíš vám ukážou dveře.

Dneska už se nemusíte doprošovat. Nebo se nervovat, že nejste jako ostatní. Půjčte si na svoje originální plány od lidí. Investory v Zonky (www.zonky.cz) zajímají vaše plány a osobní příběhy, ne jen bankovní konto nebo na jaké adrese bydlíte.

Půjčte si na svoje originální projekty tak, jak to ve světě frčí už dávno. Od lidí.

Půjčte si na svoje originální projekty tak, jak to ve světě frčí už dávno. Od lidí. 1. Podívejte se na naše stránky zonky.cz - www.zonky.cz.

Půjčte si na svoje originální projekty tak, jak to ve světě frčí už dávno. Od lidí. 1. Podívejte se na naše stránky zonky.cz - www.zonky.cz. 2. Napište naší šéfce na lucie.tvaruzkova@zonky.cz.

3. Nebo zavolejte kterýkoli pracovní den od 8 do 18 h na 800 449 999.

Výběr článků

Načítám