Hlavní obsah

Změňte snadno terén vaší zahrady pomocí palisád

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S jarem na sebe nenechává dlouho čekat potřeba úpravy zahrad a okolí domů. Vždyť nejenom zahradničení, ale také nejrůznější volnočasové aktivity, nás těší více na místech, která jsou uspořádaná a jejich plocha odpovídá našim požadavkům.

Betonové palisády přirozeně kopírují terén zahrady, CSB - CITY

Článek

Kůl je prastarý nástroj a naši prapředci ho užívali především k obraně. Dneska je používáme coby stavební prvky, kterým říkáme palisády. Jejich využití je praktické a široké, můžeme jimi oddělovat záhony, tvořit stupně teras, budovat terénní schodiště, stavět opěrné zídky, zakončovat dlážděné i jiné plochy a provádět s nimi další nejrůznější úpravy.

Palisáda CSB – LENA, barva javor

Technologie jde i v této oblasti dopředu. Dřevo vystřídal kámen, s postupným vývojem přišel plast. Nejlepší vlastnosti ovšem mají palisády betonové. Odolají totiž větru, dešti, mrazu i chemickým prostředkům.

Palisáda CSB – LENA, barva javor

Vyrábí se v mnoha typech i velikostech, o barevných variantách nemluvě. Díky tomu je můžete užívat flexibilně a ohraničovat s nimi i nepravidelné tvary anebo oblouky. V závislosti na charakteru terénu lze dokonce měnit i výšku, v níž se prvky nachází. Upravit si zahradu tak, aby se vám maximálně líbila a byla navíc i efektivní pro všechno, co se na ní rozhodnete udělat, může být díky palisádám mnohem snazší.

Zjistěte více informací a naplánujte si zahradu dle vašich představ.

Výběr článků

Načítám