Hlavní obsah

Motorkářská sezona je tady: Na co si dát pozor před první vyjížďkou?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Začátek dubna - ideální čas na první motocyklovou vyjížďku. Patříte mezi milovníky jednostopých strojů? Na co si dát pozor, aby první jízda nebyla na dlouhou dobu i jízdou poslední? Zkontrolujte stav pneumatik, brzd, ale i detaily povinného ručení.

Motorkářská sezona je tady!

Článek

„Pozor na euforii z prvního svezení,“ říkají odborníci a přidávají rady, které by měl mít na paměti každý motorkář na začátku nové sezony.

Buďte vidět

Vidět a být viděn – tohle pravidlo platí celou sezonu, na jejím začátku ale dvojnásob. Řidiči aut si na přítomnost motorkářů v provozu musí opět zvyknout. Nepodceňte proto kvalitu motorkářského oblečení i jeho barevnost. Nebo přidejte alespoň výrazné barevné doplňky.

Vyřiďte si výhodné povinné ručení

I majitelé motocyklů mají povinnost sjednat si povinné ručení. Přestože na motorce tráví jen část roku. Právě na ně myslí pojišťovna Allianz, která nabízí výhodné povinné ručení pro motocykly jen na část sezony. Sami si zvolíte období – od 3 do 9 měsíců v roce.

Není nutné odevzdávat registrační značku ani OTP do depozita, motorku „jen“ zaparkujete v garáži. Pokud by vás lákala vyjížďka „mimo sezonu“, myslete na to, že při případné nehodě bude spoluúčast téměř 100%.  A to už je dobrý důvod, proč si i krátký výlet rozmyslet.

K povinnému ručení motocyklu u Allianz máte zdarma unikátní asistenční služby a právní poradenství, můžete také přidat havarijní pojištění MINIRISK  nebo službu přímé likvidace.

Zkontrolujte stav motocyklu

Motorka potřebuje před první jízdou péči. Zkontrolujte pneumatiky, to, zda jsou odvzdušněné brzdy a případně odmastěte brzdové kotouče. Vyrazit na první jízdu na nezkontrolovaném stroji, který stál několik měsíců v garáži, není dobrý nápad.

Hlavně s klidem!

Zvláště méně zkušeným motorkářům experti doporučují absolvovat před začátkem sezony kondiční jízdy. I zkušený jezdec by ale neměl zapomenout, že na silnici po zimě leží zbytky posypu, který je nebezpečný při brzdění. A než se pustíte do ostrého klopení zatáček, pořádně zahřejte pneumatiky.

Výběr článků

Načítám