Hlavní obsah

Čas na opravy střech se blíží

Novinky, Cembrit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Díky mírnému počasí během letošní zimy neprošly střechy tak náročnou zatěžkávací zkouškou jako obvykle. Přesto jarní počasí vybízí k opravám.

Článek

Každá střecha má svojí životnost, někdy kratší, jindy delší. Vždy ale nakonec přijde čas střechu domu opravit nebo vyměnit.

Opravit, nebo vyměnit?

Pokud má střecha pouze lokální poškození, ať již od sněhu, větru nebo vlivem špatné montáže, bude výhodnější střechu opravit. Než se do opravy pustíme, měli bychom dobře zkontrolovat stav na první pohled neporušené části střechy.

Zasahování do hotové střechy může mít nepříznivý vliv na její budoucí funkci a je určitě i finančně výhodnější vyřešit všechny problémy najednou. Pokud už je míst kde krytina potřebuje vyměnit hodně, nebo má střecha napadenou větší část krovu, je dobré zvážit, zda investice do opravy prodlouží životnost celé střechy úměrně k výši takové investice. Někdy se ukáže, že může být výhodnější vyměnit krytinu celou a získat tak bezproblémové a bezúdržbové řešení na mnoho dalších let.

Pokud se rozhodnete pouze pro lokální opravy, jistě oceníte, že vláknocementová střešní krytina Cembrit se stále vyrábí ve stejných rozměrech jako dříve. Ať se jedná o šablony skládané střešní krytiny nebo o vlnitou krytinu, jsou stále dostupné stejné formáty jako před 100 lety. Není tedy problém dokoupit krytinu, nebo další příslušenství jako sněhové zachytávače, prostupy a další a máte jistotu, že budou s vaší krytinou kompatibilní.

Jakou krytinu zvolit?

Vláknocementová střešní krytina Cembrit nabízí celou řadu výhod. Díky tomu si v širokém sortimentu střešní krytiny můžete vybrat takovou, která bude přesně splňovat Vaše požadavky. Jednoduchá údržba, mrazuvzdornost, stálobarevnost, odolnost proti exhalacím, nenasákavost, prodyšnost a také jednoduchá montáž hrají důležitou roli.

Je lehká

Vláknocementová střešní krytina patří k nejlehčím střešním krytinám na trhu. Je třikrát lehčí než betonové a pálené krytiny. V případě rekonstrukce tedy nezatíží starší krov, který by těžkou krytinu už nemusel unést.

Není hlučná

Hlučnost je vlastnost, na kterou by dnes jistě nezapomněli mnozí investoři, kteří si na střechu vybrali plechové krytiny. V případě obytného domu je hluk od kapek deště dopadajících na střechu, který proniká do podstřeší, obtěžující. Vláknocementová krytina Cembrit tlumí hluk dopadajících kapek.

Snadno se zpracovává

Střechy domů mají často složité tvary. Výhodou vláknocementové krytiny je, že se snadno tvaruje a díky tomu je možné ji snadno vyskládat i na různé vikýře a speciální tvary střech, které mohou být v případě betonové nebo keramické krytiny problematické.

Nabízí se v nejrůznějším provedení

Vláknocementová střešní krytina Cembrit se nabízí v široké škále tvarů a barev. Při volbě správného typu splní veškeré technické i estetické požadavky.  Umožňuje montáž na střechu od sklonu 18° a v případě vlnité krytiny již od sklonu 10°.

Prodloužená záruka 30 let

U střešní krytiny je samozřejmě důležitá její životnost. Prodloužená záruka na šablony Cembrit je 30 let.

Rustikální vzhled šablon s povrchem Dominant

Exkluzivní rustikální vzhled, to jsou střešní šablony s břidličným povrchem. V nabídce společnosti Cembrit naleznete i šablony Dolmen se štípanými hranami, které vycházejí ze tvarů přírodní břidlice.

K dispozici jsou veškeré doplňky

K vláknocementové střešní krytině Cembrit je také k dispozici kompletní sortiment doplňků jako jsou prostupy pro anténní rozvody, tašky pro odvětrání, stupačky a plošiny pro kominíky, sněhové zachytávače i výlezy na střechu. Jedná se tak o kompletní systém, který zajišťuje dlouholetou funkčnost střechy.

Vlnitá krytina A5

Na střechách chat, chalup, kůlen, stájí a zemědělských objektů se také často setkáváme s azbestocementovou vlnitou krytinou. Vláknocementová vlnitá střešní krytina Cembrit A5 je nejlepší náhradou za původní vlnité krytiny. Jednou z jejích důležitých vlastností je, že se vyrábí ve stejných rozměrech a se stejnou velikostí vlny jako dřívější krytiny. Je proto možné ji využít i při částečných výměnách krytiny a samozřejmě výměna původní krytiny za novou je mnohem snadnější, pokud využijeme rozměrově stejné prvky.

Moderní vlnitá krytina se nabízí v široké barevné škále, je optimálním řešením pro rozsáhlé střešní plochy již od sklonu 10°. Pro svoji nízkou hmotnost je však vhodná i pro zastřešení garáží, přístřešků nebo i rodinných domů.

Společnost Cembrit, výrobce vláknocementové střešní krytiny, Vám poskytuje maximální servis. Kontaktujte svého regionálního zástupce, který Vám pomůže s výběrem nejvhodnějšího řešení.

Více informací naleznete na stránkách společnosti www.cembrit.cz,

Více informací naleznete na stránkách společnosti www.cembrit.cz, e-mailu: info@cembrit.cz 

nebo naší zelené lince (zdarma) 800 162 489.

Výběr článků

Načítám