Hlavní obsah

Starý počítač je drahá hračka

Počítač, který používáte více než 5 let, vás může jen na elektřině stát stovky i tisíce korun ročně.

Článek

Staré počítače mají značnou spotřebu energie a navíc nestačí nárokům nových aplikací a her. Vše od startu počítače trvá velice dlouho. Nové počítače mají výrazně nižší spotřebu a jsou přitom až 2,5krát rychlejší. Navíc mají předinstalovaný operační systém Windows 10, který je rychlejší, bezpečnější a umožní dělat každodenní činnosti efektivněji.

Počítač, který je starší více než pět let – a který má doma stále více než polovina domácností  – může na účtech za elektřinu stát domácnost stovky i tisíce korun ročně. Nové počítače mají spotřebu výrazně nižší, ale přitom jsou výrazně výkonnější. Například počítače LYNX Grunex se nastartují během několika sekund a ihned je můžete používat i pro hraní náročných nových her. I proto se LYNX Grunex stal nejoblíbenější značkou u počítačových hráčů.

Počítač, který používáte více než 5 let, vás může jen na elektřině stát stovky i tisíce korun ročně.

Neméně důležitým důvodem pro nový počítač je bezpečnost. Podpora na Windows XP skončila skoro před dvěma roky a k internetu se stále připojuje více než 400 tisíc počítačů s tímto nezabezpečeným operačním systémem. To je vyložený hazard.

Výběr článků

Načítám