Hlavní obsah

Jak mě dětská fóbie z vymahačů dluhů přiměla rozjet firmu na půjčování peněz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dluhy, které si moji rodiče nadělali nadšeným, ale nezkušeným podnikáním s knihami v 90. letech, vedly k rozpadu rodiny. K fóbii z exekutorů, z dopisů s modrým pruhem, z večerního zvonění u dveří. Takže je asi divné, že jsem nakonec šla a pomohla rozjet firmu www.Zonky.cz, která se zabývá půjčováním peněz. Jenže ono to divné není, je to přirozené.

Šéfka projektu Lucie Tvarůžková ví o exekutorech své.

Článek

Zonky.cz jsme založili proto, abychom to, jak funguje půjčování peněz, změnili. Abychom ho zlevnili, zlidštili, zprůhlednili. Aby tak nesmrdělo. Aby když někde řeknete, že vedete firmu, která se zabývá půjčováním peněz, všichni podvědomě neustoupili o metr dozadu. Nějakou formu půjčky mají skoro tři miliony Čechů. A nám jde o to, aby si mohli půjčovat lidsky a s klidem.

Zonky (www.Zonky.cz)  je vlastně firma ne-firma. Nejsme banka ani nebankovní instituce. U nás - nebo lépe řečeno přes nás - si peníze půjčují lidé navzájem. Zonky funguje spíš jako prostředník, který hlídá pravidla hry. Jedni si díky tomu mohou půjčit levněji, než by si půjčili v bance. Druzí naopak vydělají víc, než kdyby svoje peníze nechali halabala ležet na bankovním účtu.

Fungujeme od července loňského roku. Máme několik tisíc členů. Lidé si s naší pomocí půjčili už desítky milionů korun. Půjčují si na všechno možné. Na obyčejné věci jako je vybavení kuchyně nebo nové auto. Na věci neobyčejné, jako je špičkové cembalo, postavení vlastní 3D tiskárny, nebo domácího pivovaru. A taky na staré dluhy - skoro polovina členů Zonky k nám přišla proto, aby zlevnila své dosavadní bankovní půjčky, úvěry, kreditky a kontokorenty.

Budeme rádi, když se k nám přidáte. Nejsme příznivci nesmyslného půjčování. Ale když už si půjčit musíte, půjčujte si dobře. Lidsky a s klidem. Čím víc nás bude na Zonky, tím větší budeme mít sílu věci měnit k lepšímu.

www.zonky.cz

Přečtěte si víc o tom, co děláme a čemu věříme, na našich stránkách www.zonky.cz. Zeptejte se nás, na co chcete, na mém emailu lucie.tvaruzkova@zonky.cz. Nebo nám zavolejte na 800 449 999.

Výběr článků

Načítám