Hlavní obsah

Nejlepší věci jsou dneska online, takže i půjčky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Nemám rád věci nebo služby, co už dávno zastaraly a existují hlavně proto, že je spousta lidí ze zvyku používá dál, i když na ně nadávají. Štosovat doma cédéčka, když si můžu koupit muziku přes net přímo do telefonu, proč?,” nechápe dneska spousta mladých lidí. A mají pravdu, svět je jinde...

www.zonky.cz

Článek

Podobně jednoduše, jako Uber zamával s byznysem okolo taxikaření nebo jako Airbnb nabídl super ubytování po celém světě mimo klasickou síť hotelů, u nás Zonky (www.zonky.cz) brzy zacvičí se starými zvyky ohledně půjčování peněz.

Zonky (www.zonky.cz) je typická služba moderní sdílené ekonomiky, která se obejde bez složitého aparátu, je online a staví na důvěře mezi lidmi. To je to P2P, o kterém se teď tak mluví, prostě lidi lidem. No a tím komplikuje pohodlný život třeba právě bankám, které nejsou připraveny na to, že je lidé díky internetu raz dva obejdou a bleskově se líp a výhodněji domluví rovnou mezi sebou.

Komu fandíme na Oscarech?

Už po pár měsících sdružuje Zonky (www.zonky.cz) v České republice tisíce investorů a zákazníků, kteří online a bez složitého bankovního aparátu investují nebo získávají peníze. Koncept služby je mimochodem převzatý z USA, kde rychle ovládl slušnou část trhu a umožnil lidem aspoň trochu oplatit velkým bankám podvody s hypotékami, které vyústily v celosvětovou krizi. Mrkněte na film Sázka na nejistotu (má několik nominací na letošní Oscary a my mu držíme palce) a bude vám jasné, proč radši věřit sousedům než bance. I kdyby měla 200letou tradici.

Moderní online služby sdílené ekonomiky jsou rychlé, transparentní a pohodlně se používají. Proto mají takový úspěch a bleskově válcují zatuhlé standardy. Navíc mezi lidi vrací důvěru, což je dlouhodobě asi ještě důležitější, než že snižují ceny a zvyšují kvalitu. Díky Zonky lidé půjčují lidem. S klidem. Mrkněte na www.zonky.cz a vyberte si, jestli vás zajímá investice, nebo potřebujete založit – třeba na jarní cyklotrek v Alpách. Co byste chodili do banky, ubytování přece taky zařídíte přes Airbnb, ne? :-)

Chcete o nás a o tom, co děláme, vědět víc?

Podívejte se na naše stránky www.zonky.cz, napište na lucie.tvaruzkova@zonky.cz, zavolejte nám na 800 449 999 nebo se stavte se v naší pražské pobočce na adrese Zonky, Štefánikova 43a, budova D, Praha 5. Jsme tu každý pracovní den od 8 do 18.

Výběr článků

Načítám