Hlavní obsah

Finparáda poprvé hodnotila mikropůjčky, zvítězilo Zaplo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V tradiční soutěži Finparáda byly letos poprvé hodnoceny i krátkodobé nebankovní úvěry, takzvané mikropůjčky. První se v této kategorii umístila Zaplo půjčka od společnosti Zaplo Finance. Důvodem bylo podle hodnotitelů mimo jiné rychlé schválení úvěru i první půjčka zdarma.

Mikropůjčka od Zaplo je finančním produktem roku 2015

Článek

„Samozřejmě nás to těší, především proto, že v soutěži se nehodnotila jenom cena půjčky, ale i další kritéria,“ říká k ocenění ředitel Zaplo Finance Vít Růžička.

„Kromě výše poplatků i případných sankcí porota přihlížela také k tomu, jestli poskytovatel půjčuje zodpovědně a jestli se zákazníky otevřeně komunikuje. A na to klade Zaplo už od svého vstupu na český trh velký důraz,“ vysvětluje Růžička.

Zaplo patří mezi zakladatele Asociace poskytovatelů nebankovních úvěrů (APNÚ), jejímiž členy jsou i poskytovatelé mikropůjček, které se umístily na druhém a třetím místě: Kouzelná půjčka a Via SMS.

„Asociaci jsme zakládali proto, abychom přispěli ke kultivaci trhu s mikropůjčkami, na kterém působí i řada neseriózních firem. Jsem přesvědčený, že i zařazení mikropůjček do hodnocení Finparády přispěje k určité rehabilitaci tohoto produktu,“ věří Růžička.

Mikropůjčky jsou krátkodobé nebankovní úvěry ve výši několika tisíc korun, které jsou populární především ve Skandinávii, Pobaltí, Kanadě a USA.

Výběr článků

Načítám