Hlavní obsah

Kdy dávat psům kloubní výživu a v jakém množství?

Novinky, AktivniZvire.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kloubní výživa může vašemu pejskovi zachránit zdraví. Jeden z nejčastějších důvodů k návštěvě veterináře jsou právě problémy s klouby. Kdy je dobré s výživou začít a jaké je ideální dávkování?

Kdy dávat psům kloubní výživu a v jakém množství?

Článek

Příčinou kloubních problémů bývá onemocnění, zranění, nadměrné zatěžování při sportu či věk a genetické dispozice psa. Stárnutí se významně podílí na problémech, které psi s klouby mívají, zejména kvůli snižování množství kyseliny hyaluronové v kloubu.

Kloubní výživa Geloren dog obsahuje kyselinu hyaluronovou, proto je ideálním pomocníkem při prevenci při všech kloubních problémech. Díky své želatinové konzistenci a salámové vůni navíc slouží skvěle i jako pamlsek.

Jak na dávkování 

Geloren dog nemá žádné nežádoucí účinky, proto se hodí pro celoživotní prevenci onemocnění kloubů.

Běžná dávka se pohybuje od dvou do pěti tablet, vždy podle velikosti psa. Nejlepších výsledků dosáhnete tím, že tablety podáváte 60 dnů a poté 1-2 měsíce vynecháte. Kúru tak můžete opakovat 2-3krát ročně po celý život psa.

Kdy dávat psům kloubní výživu a v jakém množství?

Jak je vidět na obrázku, dávkování nezávisí na věku psa, ale pouze na jeho hmotnosti. Čím větší váš pes je, tím větší množství stravy potřebuje. Je tedy nezbytné mu pravidelně dodávat potřebné živiny v odpovídajícím množství.

Více informací najdete na webu AktivniZvire.cz

Výběr článků

Načítám