Hlavní obsah

Máte půjčku v bance? Převeďte si ji „k lidem“. Překvapí vás, kolik se dá ušetřit

Pokud chytře refinancujete svůj bankovní úvěr, kreditku nebo kontokorent, můžete ušetřit až desítky tisíc korun. Novou službu Zonky, kde lidé půjčují lidem, využívá většina zákazníků právě k tomu, aby si zlevnila drahé dluhy. Nechte si spočítat i vy, kolik byste mohli ušetřit.

Máte půjčku v bance? Převeďte si ji „k lidem“.

Článek

Martin Král se o Zonky dozvěděl na obědě od kamaráda. Služba, kde lidé půjčují lidem a díky tomu jsou úrokové sazby nižší než u tradičních finančních institucí, ho hodně zaujala. Jako programátor se přirozeně zajímá o nové věci, služby a trendy.

„U banky už delší dobu splácím větší úvěr, k tomu mám dvě kreditní karty. Ty jsem musel použít, když jsme na dovolené řešili velký problém. Právě po tomto obědě jsem se poprvé pořádně podíval, jaké mám na těch kreditkách úroky. Dost mě to vyděsilo,“ vypráví Král. Průměrný úrok mu vyšel na 30 procent.

Hned druhý den se rozhodl nechat si v Zonky spočítat, kolik by ušetřil, kdyby si úvěry za dvě stě tisíc nechal přefinancovat od lidí. Číslo, které mu vyšlo, ho šokovalo – jednalo se o rovných 90 tisíc korun. Na Zonky totiž dostal úrok 5,99 % (RPSN 7,43 %). A tak i když bude splácet skoro čtyři roky, protože si pohodlně nastavil nízké splátky, je úspora veliká.

Jak Zonky funguje? Jsme startup, který se inspiroval podobnými úspěšnými projekty v Americe. Měníme systém půjčování peněz v Česku. Dočíst se o tom můžete na našich stránkách www.zonky.cz. A máte-li zájem nechat si spočítat, kolik byste ušetřili vy, napište nám na refinancovani@zonky.cz nebo volejte na 800 449 999.

Výběr článků

Načítám