Hlavní obsah

Úvěry: banka zamítla vaši žádost? Dost možná vám jinde nepůjčí

Novinky, Porovnej24.cz

Jeden záznam v registru dlužníků může zmařit vaši žádost o půjčku. Přitom nemusíte dlužit statisíce, stačí zaplatit pozdě účet za telefon ve výši pouhé stokoruny. Pokud si chcete vzít úvěr, je dobré si nejdřív zjistit, zda na něj vůbec máte nárok. S tím vám může pomoci třeba orientační propočet na serveru Porovnej24.cz.

Úvěry: banka zamítla vaši žádost? Dost možná vám jinde nepůjčí

Článek

O tom, že máte škraloup v platební historii, vás ani nemusí nikdo informovat. Tuto nepříjemnou zprávu se často dozvíte až ve chvíli, kdy to nejméně čekáte a potřebujete - v bance při žádosti o úvěr.

Pokud byste si v období, kdy jste v registrech evidováni, chtěli vzít třeba úvěr na bydlení, většina bank vám ho právě kvůli tomuto záznamu odmítne poskytnout. Můžete se také spolehnout na to, že banka nebude mít zájem zkoumat důvody, proč jste se v registru ocitli.

Počítejte s tím, že ve chvíli, kdy žádáte banku o úvěr na bydlení, se to dozví i jiné banky. Výměna informací o platební morálce, schopnosti splácet a důvěryhodnosti klienta je bankám povolena v rámci zákona o bankách. Nežádejte proto neuváženě u všech bank, každá zamítnutá žádost by vám snížila pravděpodobnost úspěchu u dalších institucí.

Jak si nejlépe ověřit, zda máte nárok na úvěr?

Velice jednoduše. Na online srovnávači Porovnej24.cz si můžete srovnat nabídky úvěrů bankovních i nebankovních institucí a vybrat si tu nejvýhodnější. Kromě toho pouze tady naprosto nezávisle zjistíte orientační šanci na získání úvěru u každé společnosti. Výrazně tím zvýšíte pravděpodobnost, že budete žádat tam, kde vám úvěr poskytnou. „Evidujeme stále větší nárůst zákazníků, kteří u nás tuto službu využívají. Kromě toho, že zjistí, zda mají nárok na poskytnutí úvěru a minimalizují tak riziko, vybírají pouze z prověřených firem s aktuálními sazbami úroků. Je to ten nejbezpečnější způsob, jak si v dnešní době vzít úvěr,“ říká Zbyněk Laisek z Porovnej24.cz.

Výběr článků

Načítám