Hlavní obsah

Jak pohodlně a jednoduše postavit základovou desku, stropy, schody, balkony a střechu za jeden den

Novinky, GOLDBECK Prefabeton s.r.o.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předpjaté betonové dílce, tzv. spirolly, dnes využívá pro stropy bezmála 30 % všech novostaveb kvůli rychlosti stavby, dobrým vlastnostem betonových stropů a ceně. Možnosti použití spirollu ale u vodorovných konstrukcí stropů nekončí.

Jak pohodlně a jednoduše postavit základovou desku, stropy, schody, balkony a střechu za jeden den

Článek

Podívejte se na zrychlené video ze stavby architektonicky zajímavého domu, který využívá dílce Stropsystemu Goldbeck i pro konstrukci základové desky či suterénu a šikmé střechy v prostoru podkroví.

Prostorný zděný rodinný dům má volnou dispozici. Zahloubený zastropený suterén je propojený s garáží. Nadzemní patro kombinuje nízkou stavbu s rovnou střechou a hlavní obytný prostor se sedlovou střechou bez podkroví. Použití spirollu pro konstrukci šikmé střechy není ojedinělé, i když není doposud příliš rozšířené. Ukazuje ale na další otevřené možnosti stavebního konstrukčního řešení.

O Stropsystemu Goldbeck

Kompletace všech vodorovných konstrukcí i sedlové střechy zabrala jediný den. Střecha ze spirollu vyhověla požadavkům architekta a investora na rychlé, technicky jednoduché a kvalitní řešení. Spirolly budou shora zatepleny, kdy izolace přímo naváže na vnější zateplení obvodových stěn a nedojde tak ke vzniku tepelných mostů.

O Stropsystemu Goldbeck

Panely z předpjatého betonu (spirolly) výrazně zrychlují stavbu vodorovných konstrukcí domu, mají vysokou únosnost a lze s nimi překlenout rozsáhlé prostory až do rozponu 21 metrů. Spirolly okamžitě vytvoří pochozí, funkční a požárně odolný strop, který lze ponechat jako přiznaný designový prvek v interiéru, lakovat, finalizovat stěrkou nebo pod nim zavěsit podhled. Součástí Stropsystemu Goldbeck jsou i konstrukce schodišť a balkónů a to vše v systému služeb projekce, výroba, doprava a montáž.

O Stropsystemu Goldbeck

Stropsystem Goldbeck je ucelený systém dodávky stavebních prvků pro základy, stropy, střechy, balkony a schody s komplexní službou od technického návrhu přes výrobu až po realizaci od jednoho výrobního dodavatele takzvaně na klíč.

O Stropsystemu Goldbeck

Více informací naleznete na webu http://www.stropsystem.cz/ nebo můžete přímo kontaktovat odborníky z Goldbeck na bezplatné zákaznické lince 800 26 11 27. K dispozici je Vám také e-mail info@stropsystem.cz.

Výběr článků

Načítám