Hlavní obsah

Komu nejlépe svěřit váš balík, aby byl včas a bezpečně doručen?

Komerční článek

Snad každý občas potřebuje poslat balík. Základní otázkou pak vždy je, jakého dopravce zvolit, aby byla zásilka doručena včas, bezpečně a za rozumný peníz. Zaslat.cz umožňuje snadno nabídky porovnat a objednat vyzvednutí přímo u vás.

Braňte se lístkům do schránky a vyhlížení kurýra. Máme lepší řešení.

Článek

„Většině z nás se při potřebě odeslání balíku ihned vybaví Česká pošta. V současné době je však již nabídka dostatečně široká, a zákazník má při výběru možnost orientovat se nejen na dostupnost, ale i cenu a nadstandardní služby“, vysvětluje Miroslav Michalko, spoluzakladatel porovnávače přepravy Zaslat.cz. Při rozhodování hraje roli, zda balík posíláte vnitrostátně nebo mezinárodně. Většina dopravců nabízí obě možnosti. Někteří se však zaměřují na určité oblasti, proto je dobré si zjistit, jaká společnost hraje prim v daném místě. Pak máte větší jistotu doručení a nějakou tu korunu ušetříte. Koho si tedy vybrat?

Česká pošta

První, nejznámější a pro většinu Čechů synonymem pro přepravu balíkových zásilek. Kromě všeobecně známé vnitrostátní přepravy umožňuje posílat balíky do celého světa.

Soukromí dopravci

Druhou možností je objednat zásilku u soukromých dopravců. K těm nejvýznamnějším patří DHL, TNT, FedEx, GLS, TopTrans, Geis, DPD, a UPS. Přepravní služby se liší svými možnostmi přepravy, způsobem zacházení se zásilkami a časem přepravy. Pro běžného zákazníka jsou však ceny poměrně vysoké a některé služby jsou dostupné pouze firemní klientele.

Zprostředkovatel přepravy

Výše uvedené problémy řeší specializované služby, z nichž za nejznámější a nejspolehlivější považujeme porovnávač přepravy Zaslat.cz. Díky spolupráci s více dopravci nabízí přehledné srovnání přepravních služeb a běžným i firemním zákazníkům umožňuje zasílat za nízké ceny, vzhledem k objemu balíků, které u přepravců každodenně zasílají.

Na stránkách www.zaslat.cz lze pak jednoduše objednat zásilku od obálky až po paletu a vše zaplatit pohodlně on-line. Balíky je možné poslat na dobírku a jsou automaticky pojištěny. Pro představu, přeprava 1kg balíčku kdekoliv po České republice vyjde na 89 Kč a 20kg balíčku pak na zajímavou cenu 149 Kč, to vše při doručení následující pracovní den. Máte příbuzné v zahraničí? Oproti běžnému poštovnému můžete ušetřit i více než 60 % nákladů. Balík do Anglie tak pošlete třeba již za 349 Kč.

Problémem nejsou ani nadměrné zásilky. Přeprava motocyklu z Brna do Prahy vyjde zhruba na tisíc korun, což je téměř za stejnou cenu jako v případě vlastního odvozu a za mnohonásobně nižší cenu než odtahovou službou. Nebo právě řešíte přezutí vašeho vozu? Dvě 14“ pneumatiky přepravíte již za 138 korun.

Zaslat.cz nabízí i městské kurýrní služby v rámci největších českých měst. Pokud si s sebou zapomenete vzít na jednání důležitý dokument či při návštěvě úřadu nějaké doklady, můžete si nechat během několika hodin nechat vše potřebné doručit.

Mnoho Čechů si stále neuvědomuje možnost jednoduchého doručení ode dveří ke dveřím za nízký peníz, a z toho vyplývající úsporu času. Dejte šanci novým možnostem, porovnejte nabídky a posílání balíků přestane být starost, ale radost.

Výběr článků

Načítám