Hlavní obsah

Mapy bez bariér umožní jednodušší plánování výletů

Komerční článekNadace Charty 77 - Konto Bariéry

Mapy bez bariér, projekt Nadace Charty 77 - Konta Bariéry, zmapoval přístupnost téměř 600 zajímavých objektů po celé České republice. Zjištěné informace usnadní handicapovaným, aktivním seniorům i rodinám s kočárkem plánování výletů a dovolených.

Státní zámek Sychrov je jedním z objektů zmapovaných projektem Mapy bez bariér

Článek

Mapaři projektu Mapy bez bariér navštívili 594 vybraných objektů a změřili a zaznamenali všechny údaje významné pro pohyb osob s omezenou mobilitou. Data o šířce dveří, přítomnosti nájezdové rampy a jejím sklonu, rozměrech výtahové kabiny nebo přístupnosti a vybavenosti toalet bývají nejen pro handicapované klíčovým faktorem při rozhodování, zda se na zvolené místo vydat.

Mapy bez bariér usnadní plánování handicapovaným, seniorům i rodinám s kočárkem

Zjišťování těchto údajů bylo doposud často velmi složité a zdlouhavé. Cílem projektu Mapy bez bariér je vyhledávání údajů o přístupnosti oblíbených turistických cílů ulehčit. Nově vzniklá mapa obsahující údaje o zmapovaných objektech bude do konce roku dostupná na www.mapybezbarier.cz.

Mapy bez bariér usnadní plánování handicapovaným, seniorům i rodinám s kočárkem

Pozornost projektu se soustředila na národní kulturní památky a další pro turisty zajímavé objekty. Mezi nimi je téměř dvacet divadel, několik desítek církevních staveb, více než sto padesát hradů a zámků, téměř tři sta zajímavých muzeí a galerií, několik knihoven, památníků, paláců, radnic, tvrzí či věží.

Výběr článků

Načítám