Hlavní obsah

Potřebujete k léčení antibiotika? CRP test poradí v pohodlí domova

Novinky, crptesty.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Známe to všichni. Zimnice, horečka, hlava jako střep, rýma a podezřelé škrábání v krku. Tak se o slovo hlásí běžné onemocnění, které s sebou přináší otázku – je třeba navštívit lékaře, nebo zvládneme nemoc zahnat sami?

CRP test můžete použít kdekoli, třeba v zaměstnání

Článek

Když cítíme, že se o nás pokouší nemoc, jako první sáhneme po teploměru. Stoupající teplota dává tušit, že nás čeká nepříjemné a zdlouhavé sezení v ordinaci lékaře, z níž si pravděpodobně odneseme předpis na antibiotika. Co když se ale jedná o virózu, na niž stačí volně dostupné léky a klid na lůžku? Jednoduché řešení přináší nejmodernější domácí diagnostická metoda – domácí CRP test.

Pomocí CRP testů zjistíme, zda budeme k léčení potřebovat antibiotika, a to pomocí koncentrace C-reaktivního proteinu v krvi. Ten signalizuje, že můžeme mít v těle zánět. Pokud je koncentrace vysoká, pravděpodobně se v organismu rozběhl těžší bakteriální zánět, což znamená nutnou návštěvu lékaře a nasazení antibiotik.

CRP test pro domácí využití se vyplatí především lidem s časově náročným zaměstnáním, ocení jej ale i maminky s malými dětmi. Je volně prodejný v síti lékáren a krabička obsahuje vše potřebné k provedení a vyhodnocení testu.  Doporučená maloobchodní cena je 266 Kč.

Výběr článků

Načítám