Hlavní obsah

Téměř polovina řidičů by na místě nehody naletěla lovcům nehod

Novinky, Česká kancelář pojistitelů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přijedou k nehodě dřív, než se přestane kouřit z motorů. Vnucují motoristům odtah, půjčení náhradního auta i vyřízení pojistné události. Říká se jim lovci nehod a řidiči jim často naletí. Bezpečnější je využít Linky pomoci řidičům 1224.

Linka pomoci řidičům 1224 chrání řidiče před lovci nehod

Článek

Takzvaní lovci nehod, jak se samozvaným asistenčním službám říká, vnucují pomoc řidičům v nouzi. Poskytují často zbytečné a někdy i nekvalitní a předražené služby, které pak pojišťovny nemohou poškozenému proplatit, a musí je proto zaplatit motorista ze své kapsy.

Nedávný průzkum, který udělala Linka pomoci řidičům 1224 na reprezentativním vzorku řidičů, ukázal, že tři čtvrtiny dotázaných už o locích nehod slyšely. Přesto 45 % uvedlo, že by zvážilo možnost využít služeb lovců nehod, kteří se bez pozvání objevili na místě dopravní nehody.

Aby se řidiči v nouzi ubránili lovcům nehod, nabízejí jim pojišťovny Linku pomoci řidičům 1224. Ta rychle zajistí jejich spojení se smluvní asistenční společností pojišťovny, u které mají sjednáno povinné ručení. Pak už si volající přímo domluví, jakou pomoc na místě nehody potřebuje, a pojišťovna ji proplatí v rámci pojistné smlouvy. Linka pomoci řidičům funguje 12 měsíců v roce 24 hodin denně, proto se její číslo 1224 dobře pamatuje.

Výběr článků

Načítám