Nůž je základem každé kuchyně. Aby ale zůstal dlouho ostrý a kvalitní, je důležité správné zacházení. Až si přinesete za své nákupy v Lidlu nový vysoce odolný nůž z kvalitní oceli, věnujte péči správnému používání a údržbě.

Základem je správné naostření. K tomu je nejlepší používat brousicí kameny, keramické nebo diamantové brousky. Další důležitou zásadou je použití vhodné dřevěné nebo plastové desky či prkénka ke krájení potravin. Pozor si dejte na skleněnou, mramorovou nebo kamennou desku, protože na nich by se mohl nůž ztupit nebo poškodit. Nože vždy uchovávejte ideálně tak, aby nebyly v kontaktu s jinými noži nebo kuchyňským náčiním. Dobrým řešením je kvalitní blok na nože, kde má každý nůž své místo.

Dáváte nůž do myčky? Tak na to zapomeňte. Myčka je jednou ze základních věcí, která nožům nesvědčí. Ideální je nůž ihned po použití omýt měkkou houbičkou s jemným mycím prostředkem a důkladně ho osušit.

Na výběr jsou dvě varianty nožů.

Na výběr jsou dvě varianty nožů.

FOTO: Lidl Česká republika v.o.s.

Jak získat kvalitní nůž zdarma? Nakupte od 23. listopadu do 20. prosince v prodejně Lidl. Za sedm nákupů nad 500 Kč obdržíte nůž šéfkuchaře vyrobený z vysoce kvalitní nerezové oceli. Na výběr jsou dvě varianty – obal s designem šéfkuchaře Romana Pauluse nebo Marcela Ihnačáka.

Více informací na: www.lidl.cz