Hlavní obsah

Tři tipy na to, jak převézt banky a dostat se k levnější půjčce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čekali jste v bance úrok, který slibovali v reklamě? A odešli jste s jiným a daleko vyšším? Nejste sami. Tohle zklamání zažívá většina lidí. Tady jsou tři tipy na to, jak se zklamání vyhnout a půjčit si lépe.

Tři tipy na to, jak převézt banky a dostat se k levnější půjčce

Článek

Jmenujeme se Zonky. Jsme potrhlá parta z pražského Smíchova. Snažíme se změnit způsob, jakým funguje půjčování peněz v Česku. Myslíme si, že je zbytečně drahé, netransparentní a nechává za sebou spoustu zkomplikovaných životů. A tak to děláme jinak. Založili jsme startup, kde si půjčují lidé navzájem bez pomoci bank a jiných finančních institucí.

A i když si zrovna nepůjčíte přes Zonky, budeme rádi, když si půjčite chytře a výhodně. Tady jsou tři tipy jak na to.

1. Půjčte si od lidí - Samozřejmě bychom byli rádi, kdybyste si půjčili přes nás. Proto jsme Zonky založili. Propojujeme lidi, kteří peníze mají s těmi, co je potřebují. Dbáme na to, aby se všechno odehrávalo podle pravidel férových pro obě strany. Jsme malá firma, která neživí armádu, zaměstnance a nemusíme platit za pobočky. K naší práci používáme nejmodernější technologie, nemáme tak vysoké náklady jako banky a jiné finanční instituce. Polovinu našich zákazníků dnes tvoří ti, kteří si k nám převedli drahé úvěrové produkty a “přeférovali” si je od lidí.

2. Rozumějte tomu, jak se stanovuje úrok - Úrok je nevypočitatelná mrcha. Málokdo rozumí tomu, jak se stanovuje a málokdo vám dokáže vysvětlit, jak se stanovil zrovna ten váš. Velkou roli při jeho počítání hraje vaše dosavadní platební morálka. Stačí třeba, že máte špatně nastavený trvalý příkaz a platby chodí den po splatnosti. Stroj, který úrok počítá, to hned použije proti vám vás a zařadí do rizikovější kategorie. Mnoho bank kouká i na to, jak včas platíte účty za telefon nebo energie. Vyplatí se vědět to, co o vás ví banky. Nejlepší je nechat si vystavit výpis z úvěrových registrů, protože tam budou vidět všechny vaše platební hříchy. Když o nich budete vědět, můžete je bance lépe vysvětlit. Pro banku jsou tyhle výpisy jedním z hlavních zdrojů informací, podle kterých stanovuje úrok.

3. Zuří válka o klienty, využijte ji ve svůj prospěch - Mezi velkými úvěrovými institucemi dnes probíhá velké přetahování klientů. Máte úrok, se kterým nejste spokojeni? Vidíte v reklamách vaší banky jiný úrok, než na své úvěrové smlouvě? Vraťte se zpátky do své banky a zeptejte se na to. Banky o tom moc nemluví, ale i o úroku se dá vyjednávat. Čím víc informací budete mít o jejich aktuální nabídce pro nové zákazníky a o tom, co nabízí konkurence, tím spíše uspějete.

Držíme palce. A jestli se s námi chcete poradit, jak se dostat k levnější půjčce, budeme rádi. Přečtěte si o nás víc na www.zonky.cz. Přijďte na kafe do naší přeplněné kanceláře na pražském Smíchově. Anebo nám napište na zebrymenisvet@zonky.cz.

Výběr článků

Načítám