Hlavní obsah

Žaluzie, nebo rolety? To je otázka

Novinky, SERVIS CLIMAX a.s.

Mnoho kutilů myslí, že si stínicí techniku namontují svépomocí. Neodborně provedená montáž však může poškodit výrobek a také se neblaze podepsat na vzhledu fasády. S instalací bychom se měli obrátit na specializovanou firmu v oboru stínicí techniky.

Lamela s-onro slouží pro regulaci světla v místnosti

Článek

Už při úvahách o pořízení stínicí techniky k domu či bytu bychom měli vědět, co od stínění očekáváme. Potřebujeme ochránit soukromí, zvýšit bezpečnost, zabránit přehřívání místností nebo ušetřit za topení? Určitě bychom také neměli zapomenout, že s instalací venkovních rolet nebo žaluzií je nejlepší počítat už přímo v projektu novostavby či rekonstrukce.

Venkovní žaluzie

Regulujte sluneční paprsky

Venkovní žaluzie jsou jednoznačně nejpoužívanějším stíněním. Naklopením lamel si místnost zastíníme před slunečními paprsky a přitom můžeme mít otevřená okna a pouštět dovnitř čerstvý vzduch. Když ale potřebujeme soukromí, ochrání nás před nechtěnými pohledy zvenčí.

Venkovní žaluzie

Nejefektivnější stínění

Venkovní rolety můžeme využít nejen jako ochranu proti slunci, ale i jako zábranu před únikem tepla skrz okno. V létě zabraňují přehřívání interiéru, v zimě naopak fungují jako tepelná izolace. Venkovní rolety také představují nesnadnou překážku pro zloděje a dobrou ochranu proti vloupání.

Výběr článků

Načítám