Hlavní obsah

Závažné onemocnění obrátí život naruby celé rodině. Buďte na něj připraveni!

Novinky, Česká pojišťovna a.s.

Stres, málo pohybu, alkohol, kouření, to vše přispívá ke vzniku civilizačních chorob. Češi mají celosvětové prvenství ve výskytu nemocí srdce a cév. Infarkt postihne 30 000 Čechů ročně a 200 si vyslechne každý den nepříznivou diagnózu – rakovinu.

Závažné onemocnění obrátí život naruby celé rodině.

Článek

Můžete si dovolit léčbu, která se nabízí?

Vážné nemoci s sebou přinášejí kromě velké zdravotní a psychické újmy i ztrátu příjmu a vysoké náklady na léčbu. Ne vše je totiž hrazeno z veřejného zdravotního pojištění. Například náklady na léčbu rakoviny, které nehradí zdravotní pojišťovna, se ročně pohybují mezi 180 a 346 tisíci korun. Pro tyto případy je tak vhodné chránit se připojištěním závažných onemocnění.

Příklad: Rakovina – náklady na léčbu v 1. roce neuhrazené zdravotním pojištěním

Výživa, léky, vitamíny, Enzymoterapie40 000 Kč
Plastická operace (prsou)30 000 – 80 000 Kč
Psychoterapie26 000 – 52 000 Kč
Paruka2 000 – 10 000 Kč
Rehabilitace, lázně82 000 – 164 000 Kč
Celkem180 000 – 346 000 Kč

V rámci životního pojištění Můj život nabízíme dva balíčky nejčastějších závažných onemocnění. Zahrnuli jsme do něj choroby, které Čechům skutečně hrozí a které sami považují za největší riziko. Základní balíček obsahuje 14 diagnóz. Patří sem například rakovina, infarkt, mrtvice, selhání ledvin nebo roztroušená skleróza. V rozšířeném je potom 39 diagnóz. Vedle nemocí ze základního balíčku, jsou potom kryty i těžké choroby jako například HIV, Parkinsonova choroba, Alzheimerova nemoc, klíšťová encefalitida nebo lymská borelióza. Balíčky lze sjednat samostatně, nebo oba najednou,“ uvádí Petr Štrait z České pojišťovny.

Sami si rozhodněte, kdy vám pojišťovna vyplatí pojistné plnění

K dispozici je tzv. dvourychlostní diagnóza. Klient si sám rozhodne, ve které fázi závažných onemocnění bude chtít získat pojistné plnění. Zda si ho přeje vyplatit již v lehčím stadiu nemoci, nebo si vyžádá prostředky až při těžším průběhu.

Nemoc neohrožuje jen vás

Těžká nemoc však nemá vliv jen na nemocného, ale bohužel i na celou jeho rodinu. Při dlouhodobé léčbě je totiž rodina připravena o část příjmů, což může způsobit velmi složitou finanční situaci. Nastavení dostačující pojistné částky je tedy důležité. Doporučení je následující – za každých započatých 10 000 korun příjmu by měla pojistná částka činit 100 000 korun. Zaměstnanec s příjmem 35 000 korun by si tedy měl nastavit pojistnou částku alespoň na 400 000 korun.

Výběr článků

Načítám