Hlavní obsah

Expert: Koruna může firmy nepříjemně překvapit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Roste počet firem, které si chtějí prodloužit kurzový benefit darovaný od ČNB. Nespoléhají již na zdánlivě klidný trh.

Martin Mráček, manažer útvaru Obchodování pro firemní klienty ČSOB

Článek

Za poslední půlrok dramaticky vzrostl zájem firem o ochranu proti nepříznivému vývoji kurzu koruny. A to i přes fakt, že na finančních trzích zatím vládne relativní klid a kurz se za posledních pět příliš nevychýlil.

Podnikatelé a manažeři si ale začínají uvědomovat, že nic netrvá věčně. Stabilita finančních trhů bývá zpravidla přechodný jev a nabýt dojmu, že ze strany devizového trhu nic nehrozí, může být v delším čase klamné. O velká překvapení nebývá nouze.

Proto je vhodné nebýt vystaven tržním vrtochům a svá rizika aktivně řídit. ČSOB ve svém novém videu upozorňuje na nepředvídatelnost trhů a podotýká, že kurz může ovlivnit celá řada nečekaných faktorů. Vývoj v Rusku nebo Švýcarsku ukázal, že síla trhu může být opravdu velká. Pohyb kurzu se navíc nedá předpovědět, ale je snadné ho zafixovat. Stačí se obrátit na svého firemního bankéře, případně kontaktovat linku 800 150 150. V dnešní době už banky umí nabídnout zajištění i malým a středním firmám.

Koruna může firmy nepříjemně překvapit, ČSOB

Výběr článků

Načítám