Hlavní obsah

Česká strojírenská společnost TDZ Turn, s. r. o., vyvinula horkou novinku

Komerční článekTDZ Turn s.r.o.

Společnostem specializovaným na výrobu uzavíracích klapek svítá na lepší časy. Praktické zkoušky dokázaly, že místo neproduktivního frézování na obráběcím centru je možné stejný obrobek vysoustružit, a to až 16násobně rychleji.

Článek

Na dvouosém vertikálním soustruhu VLC 1600 ATC dokázala společnost TDZ Turn, s. r. o., že lze obrobit těsnící excentrické plochy soustružením. Dříve se tyto plochy pouze neefektivně frézovaly, nyní lze zaručit obrobení soustružením, a to pomocí vertikálního soustruhu VLC. Kvalita povrchu po soustružení je dosažitelná v rozmezí 0,6 až 0,8 Ra. Bylo spočítáno, že na vertikálním soustruhu VLC 1600 ATC lze efektivně obrábět průměry už od 250 mm.

VLC 1600 ATC

Náročný vývoj – výsledek stojí za to

Pokud s něčím začínáte jako první, není to snadné. Hledání optimálního upnutí, nastavení systému, vyladění pohonů i celé mechaniky stroje, hledání správných nástrojů a plátků atd., k tomu všemu potřebujete mít nejen čas a investovat nemalé prostředky, ale také vynikající zázemí a zkušené odborné pracovníky. Po téměř ročním vývoji však praktické zkoušky prokázaly jednoznačný úspěch. Totožný obrobek, dříve na obráběcím centru frézovaný 8 hodin, byl nyní na vertikálním soustruhu série VLC obroben soustružením za 30 min. A k tomu jako bonus náklady pořízení vertikálního soustruhu série VLC – oproti obdobně velkému obráběcímu centru jsou téměř poloviční, stejně tak hodnota použitých nástrojů je nezanedbatelně nižší. Společnost TDZ Turn, s. r. o., je připravena vše demonstrovat i odborné veřejnosti. Dohodněte si schůzku.

Výběr článků

Načítám