Hlavní obsah

Odborník radí: Jak u rekonstrukce vyrovnat křivou podlahu a přitom nezatížit strop

Komerční článekEKOSTYREN s.r.o.

Levné a jednoduché řešení pro každou rekonstrukci podlahy a půdní vestavby je na světě. Málokdo ví, že se dnes vyrábí lehké betony, které mají výborné vlastnosti. Jsou lehké, pevné a tepelně izolační.

Dům po rekonstrukci.

Článek

Téměř u každé rekonstrukce nebo půdní vestavby je zapotřebí odstranit staré podlahy a nahradit je novými.  Po jejich vybourání (odstranění různého násypu, suti apod.) nám obvykle vznikne nerovná plocha s výškovými rozdíly i několika centimetrů.

Vyrovnávací vrstva musí být pevná, tepelně izolační a především lehká, aby se nemusely zesilovat nosné prvky stropů (trámy, I profily apod.). Vyrovnání nejrůznějšími deskovými výplňovými materiály v této situaci není možné. Výhodné je použití ekostyrenu.

EKOSTYREN je speciální polystyrenový granulát, který se vmíchá do betonu. Takto vznikne velmi lehký tepelně a zvukově izolační beton. Další výhodou ekostyrenbetonu je, že je tvarovatelný, dostatečně pevný a nezatíží konstrukci domu. Do této vrstvy lze zalít veškeré rozvody, tažené po podlaze (voda, elektro, topení apod.).

Jednoduchá práce v míchačce. Ekostyrenbeton je opravdu lehký.

Ekostyrenbeton lze připravit i svépomocí ve stavební míchačce.

Jednoduchá práce v míchačce. Ekostyrenbeton je opravdu lehký.

Ukládá se do pásků, které se nechají „zavadnout“. Do nich se pak stahuje latí a uhladí hladítkem, podobně, jako běžný beton. Vznikne homogenní lehký beton, na který se aplikuje ještě vrstva, která roznese případné bodové zatížení (noha židle, stolu apod.) do větší plochy.

Touto vrstvou mohou být OSB desky, pod které položíme kročejovou izolaci. Tím vznikne podklad pod jakoukoliv nášlapnou vrstvu (koberec, lino, plovoucí podlaha apod.), přičemž se jedná o velmi levný a jednoduchý způsob.

Jednoduchá práce v míchačce. Ekostyrenbeton je opravdu lehký.

Výběr článků

Načítám