Hlavní obsah

Klíčem k úspěchu je omezení provozních nákladů

Novinky, Český Mobil

Je to známá věc: Čím víc firma roste, tím víc rostou i její provozní náklady. Proto je třeba výdaje hlídat a průběžně analyzovat. A pokud možno je také účinně omezit.

Článek

Existují ověřené metody, které pomáhají udržet si o výdajích přehled.  Užitečné je vytvořit si vnitřní pravidla hospodaření - jakési "Vnitřní směrnice výdajů". S jejich pomocí lze omezit výdaje za zaměstnance a provozní služby a nastavit finanční stropy jednotlivých položek. Neměl by chybět motivační aspekt odměn pro odpovědné pracovníky za dlouhodobé dodržování směrnic.

Účty za telefon mohou výrazně zatížit náš provozní rozpočet a proto je dobré využít speciálních služeb zaměřených na firmy. Příkladem může být Oskarova služba VPN Firma, která nabízí ideální řešení mobilní komunikace mezi firemními telefony.

Jedná se v podstatě o vytvoření interní mobilní sítě, kde si zaměstnanci v rámci business tarifů "Na Zisk" nebo "Na jistotu" volají jen za 1 Kč za minutu. Aktivace této služby je zdarma, za každou SIM kartu přiřazenou do sítě zaplatí firma měsíčně pouze 40 Kč.

Dobré je také hlídat výdaje za služby externích dodavatelů.  Dobré je si předem domluvit objem finančních prostředků, které plánujeme v daném období utratit za jejich služby a zboží a nechat se jimi upozornit na dosažení toho limitu.

Mobilní operátor Oskar například nabízí tento princip kontroly výdajů zákazníkům (bezplatná služba Flexilimit). Stačí si jen nastavit, kolik chce firma měsíčně utratit a už se nemusí o nic starat. Oskar pošle informativní SMS o dosažení stanoveného limitu. Další používání telefonu přitom není omezeno. Flexilimit se dá jednoduše nastavit například v Oskarově internetové samoobsluze na www,oskar.cz, takže nastavení je maximálně pohodlné. A navíc je zdarma.

Výběr článků

Načítám