Hlavní obsah

Půjčka na dovolenou – pozor na obrovský rozdíl mezi bankami!

Na veliký rozdíl v úrokových sazbách poukazuje analýza aktuálních nabídek bankovních a nebankovních institucí, kterou provedl server Porovnej24.cz. Správným výběrem úvěru lidé mohou ušetřit desítky tisíc.

Porovnej24.cz

Článek

S obdobím dovolených jsou spojené i mimořádné výdaje, které mohou pořádně zamávat s rodinným rozpočtem. Lidé se však nechtějí vzdát zaslouženého odpočinku, a tak často řeší svou vysněnou dovolenou půjčkou. Měli by si ale dobře rozmyslet, u koho si půjčují. Rozdíly mezi tím, kolik přeplatí u jednotlivých bank a firem, se výrazně liší.

Tak například když si 4členná rodina půjčí 60 000 Kč před dovolenou, s tím, že následně bude splácet 2808 Kč měsíčně po dobu dvou let, u nejlevnější půjčky přeplatí navíc 7 368 Kč. Ovšem u nejdražší půjčky může za dva roky zaplatit 113 208 Kč při měsíční splátce 4 717 Kč! Rozdíl je tak neuvěřitelných 45 816 Kč.

Druhý model si můžeme ukázat na páru, který si chce půjčit 30 000 Kč. U nejlevnější půjčky na trhu budou měsíčně splácet 1038 Kč při výběru splatnosti na 3 roky. Celkem zaplatí 37 368 Kč. Nejdražší varianta půjčky na trhu nabízí měsíční splátku 1985 Kč, ovšem díky vysokým úrokům náš pár za dva roky zaplatí 71 460 Kč.

Jak si tedy vybrat nejvýhodnější půjčku před dovolenou?

Nejsnadnější cestou je porovnat nabídky od všech poskytovatelů na trhu na webu, třeba na Porovnej24.cz. Zde stačí pouze zadat částku, kterou chcete půjčit a jak dlouho ji chcete splácet. Během pár minut zjistíte, jaký poskytovatel vám nabízí půjčku s nejnižším úrokem. Následně můžete půjčku sjednat online. Díky srovnání tak ušetříte spoustu peněz a svou dovolenou si užijete bez výčitek.

Výběr článků

Načítám