Hlavní obsah

Líné rodinné odpoledne

Nechce se vám vařit, ale přijede návštěva? Vezměte ji na brunch. Užijete si výborné jídlo a víno, příjemný servis, v klidu si popovídáte a děti nenásilně naučíte správnému chování v restauraci.

Tradiční Sobotní a Nedělní Roast v Mlýnci

Článek

Brunch vznikl spojením anglických slov breakfast a lunch – snídaně a oběda, ale v praxi se jedná spíše o brzký oběd přecházející volně v odpolední svačinu. Restaurace brunche pořádají zpravidla v neděli, jako tečku za uplynulým týdnem. Hosté je vítají, protože mohou ochutnat různá jídla a nemusí se trápit výběrem z lístku, na kterém vše vypadá tak lákavě. Na brunchi, který bývá formou bufetu, si prostě z nabízených dobrot sami dáte na talíř to, na co máte právě chuť. Jinou formou brunche je servírování pokrmů na stůl, buď podle předem daného menu, nebo podle vašeho výběru z nabídky pro daný den. Všechny pochoutky lákají, a tak je rozumné rozvrhnout síly. Brunch přímo vyzývá k hovoru a pomalému vychutnávání jídla a vína.

Rodinný Brunch Žofín Garden

Nikdy není brzy

Brunch pořádají zpravidla špičkové restaurace, které v běžném provozu nemívají dětský koutek. Na neděli však vyhradí speciální prostor, najmou profesionální animátorky a zorganizují tematický program. Děti baví tak, že o nich čtyři hodiny skoro ani nevíte. Mezi soutěžemi a hrami se občerství u svého stolu s oblíbenými jídly pro dětské mlsaly – kuřecími řízečky, domácími hranolkami a bramborovou kaší, saláty, zmrzlinou nebo palačinkami. V kolektivu se také snáze naučí dobře chovat v restauraci, což se jim v životě bude hodit. Menší děti si užijí brunch v restauraci Žofín Garden.

Rodinný Brunch Žofín Garden

V centru města na Slovanském ostrově stojí restaurace ukrytá ve stanu a mezi stromy vedle dětského hřiště. Každou neděli od 11 do 15 hodin zde tradičně pořádají tematické rodinné brunche – 21. června třeba námořnické dobrodružství. Zatímco děti dobývají loď a objevují neznámé zátoky, vy sedíte u Vltavy obklopeni zelení a užíváte si letní speciality z grilu, které kuchaři připravují přímo před vámi. Masa z lávového grilu doplňují saláty a pokrmy studeného a teplého bufetu, které se každý týden mění. V ceně je dokonce i neomezená konzumace šumivého vína Bohemia Sekt brut. Díky dostatečnému prostoru kolem stolů můžete přijít i s kočárkem.

Rodinný Brunch Žofín Garden

V britském stylu

Britové sice přes týden jedí fish and chips a vaří z polotovarů, ale o víkendu a svátcích se rádi sejdou v hojném počtu nad velkou pečení. Maso se totiž nejlépe propeče vcelku i s kostí, která mu předá vůni a plnou chuť. Stejné potěšení ale bez práce si užijete v restauraci Mlýnec.

Rodinný Brunch Žofín Garden

V sobotu a neděli tu od 11:30 do 15 hodin pořádají  Tradiční roast s třemi druhy masa a výběrem předkrmů, hlavních chodů a dezertů. Na rozdíl od běžného brunche vám zde číšníci přinesou jednotlivé pokrmy naservírované od šéfkuchaře, můžete se tak nerušeně věnovat přátelům nebo se kochat výhledem na Vltavu a Karlův most. Cena zahrnuje i vybraná vína, nealkoholické nápoje a čerstvě lisovaný pomerančový džus.

Výběr článků

Načítám