Hlavní obsah

Na změnu zdravotní pojišťovny zbývají jen tři týdny

Novinky, Česká průmyslová zdravotní pojišťovna

Nejste spokojeni se svou zdravotní pojišťovnou? Tak ji změňte. Vybírat si můžete ze sedmi pojišťoven, které v ČR působí. Kvalitní servis nabízí například Česká průmyslová zdravotní pojišťovna.

Na změnu zdravotní pojišťovny zbývají jen tři týdny

Článek

Zdravotní pojišťovnu je možné změnit jednou ročně, a to vždy k 1. lednu následujícího roku. O změnu je však třeba požádat alespoň šest měsíců předem. Pokud tedy nejste se svou zdravotní pojišťovnou spokojeni, máte nejvyšší čas s tím něco udělat.

„Důležitým faktorem při rozhodování a výběru nové pojišťovny by měly být především tři základní věci. Smluvní síť lékařů, kteří s danou pojišťovnou spolupracují, dále speciální nabídky, které vám pojišťovna nabídne s ohledem na váš životní styl a zdravotní stav, a samozřejmě komfort a úroveň zákaznické péče,“ upřesňuje tisková mluvčí České průmyslové zdravotní pojišťovny Elenka Mazurová.

Zajištění zdravotní péče a benefity

Role zdravotních pojišťoven v České republice spočívá v zajištění dostupné, kvalitní a efektivní zdravotní péče pro pojištěnce. Na svůj chod čerpají jedny z nejnižších provozních nákladů v Evropské unii. Zdravotní pojišťovny si u nás konkurují především v nabídce nejrůznějších benefitů. Na benefity a slevové programy je dobré brát zřetel i s ohledem na věk členů rodiny. Jako užitečná pomůcka při rozhodování může posloužit například tento web, který se zabývá srovnáním programů jednotlivých zdravotních pojišťoven.

Jak tedy změnit pojišťovnu?

Pokud jste si jisti, že vybraná nová pojišťovna splňuje vaše představy o bonusech a požadavky na zajištění zdravotní péče, stačí zajít do kterékoliv její pobočky, kde vyplníte registrační formulář. Odhlášení z původní pojišťovny vyřídí už nová pojišťovna.

Stačí vyplnit formulář…

Zájemci o přestup k České průmyslové zdravotní pojišťovně se mohou nechat zaregistrovat během návštěvy některé z jejich více než stovky poboček, které má po celé republice, nebo vyplněním jednoduchého formuláře na webových stránkách. Přihlásit se lze rovněž v rámci akce "Získej pojištěnce, získáš bonus." Noví pojištěnci mají nárok na všechny služby, které pojišťovna poskytuje.

Výběr článků

Načítám