Hlavní obsah

Vrata Efaflex MS: Nová úroveň ochrany robotických pracovišť a výrobních linek

Novinky, EFAFLEX-CZ s.r.o.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rychloběžná vrata Efaflex jsou již od roku 1974 synonymem kvality, spolehlivosti i úspory. V loňském roce společnost oslavila své čtyřicátiny ve velkém stylu – uvedením zbrusu nové série vrat MS určených speciálně pro robotická pracoviště.

Vrata Efaflex pro robotická pracoviště

Článek

Česká výroba s německým know-how

Inženýři společnosti Efaflex vědí, že každý provoz vyžaduje originální řešení. Proto vyvíjejí různé typy rychloběžných vrat od spirálových přes rolovací až po skládací. Mezi vrata Efaflex pro specifické provozy patří mj. série CR do čistých prostor a nejnověji vrata MS pro ochranu strojů. Všechny typy vrat Efaflex se vyrábějí v Česku.

Kompaktní a spolehlivé řešení

Potřebujete oddělit automatizované linky od ostatních prostor a ochránit je před poškozením? A měly by hotové výrobky linku opouštět rychle a plynule? Pak jsou vrata Efaflex MS ideálním řešením. Na výběr máte ze dvou variant. Vrata EFA-SST®-MS sázejí na patentované navíjení vratového listu do spirály. To v kombinaci s kompaktními hliníkovými lamelami přináší bezkonkurenční spojení spolehlivosti, rychlosti otevírání i úspory místa. Také rolovací vrata EFA-SRT®-MS splňují nejnáročnější požadavky na integraci do systému ochrany strojů. Uživatelé oceňují např. průhledný vratový list s výstražnými pruhy, varianta pro svařovací kabiny disponuje i těžko hořlavým závěsem či UV oknem.

Vrata Efaflex SRT-MS

Bezpečnost na prvním místě

Díky variabilní konstrukci lze Efaflex MS umístit do každého prostoru. Rychlost až 7 otevíracích cyklů za minutu zajistí plynulost vaší výroby. Unikátní systém navíjení přináší bezúdržbový provoz při až 250 000 cyklech za rok. Největší devizou vrat MS je však ochrana robotických zařízení za všech okolností. Perličkou je např. motor s absolutním snímačem, který v každém okamžiku sleduje polohu vrat. Po výpadku proudu tak vrata není třeba složitě synchronizovat a fungují okamžitě. Snímač blokující vrata při nebezpečí srážky, dodatečná světelná závora nebo světelná mříž… To jsou jen některé z certifikovaných bezpečnostních prvků.

Vrata Efaflex SRT-MS

I pro ochranu zaměstnanců

Efaflex MS ochrání nejen stroje, ale také zdraví zaměstnanců. Proto troje bezpečnostní vrata do výroby sušičkových bubnů pořídila i společnost Miele technika. „Dlouhodobě usilujeme o nejvyšší úroveň bezpečnosti práce a eliminaci rizik. Vrata Efaflex, jimiž nahrazujeme bezpečnostní závory, jsou přitom velmi efektivním pomocníkem,“ uvádí vedoucí preventivní údržby Miele Petr Šimek.

Ne náhodou vrata Efaflex MS splňují úroveň funkční bezpečnosti Performance Level „d“ i náročné mezinárodní směrnice. Další informace o všech sériích najdete na www.efaflex.cz.

Vrata Efaflex SRT-MS

Kde už vrata Efaflex MS spolehlivě slouží?

ABB (technologie pro energetiku a automatizaci)

ABB (technologie pro energetiku a automatizaci) Benteler Maschinenbau CZ (automotive)

ABB (technologie pro energetiku a automatizaci) Benteler Maschinenbau CZ (automotive) Blumenbecker Prag (automatizace, robotizace)

ABB (technologie pro energetiku a automatizaci) Benteler Maschinenbau CZ (automotive) Blumenbecker Prag (automatizace, robotizace) Miele technika (výroba elektrospotřebičů)

ABB (technologie pro energetiku a automatizaci) Benteler Maschinenbau CZ (automotive) Blumenbecker Prag (automatizace, robotizace) Miele technika (výroba elektrospotřebičů) RAI MOST (automotive)

Škoda a.s., závod Kvasiny (automotive)

Výběr článků

Načítám