Hlavní obsah

U Itala v kuchyni, u Francouzky v šatníku aneb cestování jinak

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zemi nejlépe poznáte u místních v kuchyni nebo ložnici. A nyní máte i možnost tam nahlédnout. Zážitkové cestování je trendem posledních let.

Oblíbené je vaření u místních doma. V Římě, Paříži, Barceloně i Praze

Článek

Narazíte na ně v různých zemích spíše náhodou. Můžete si domluvit vaření doma v kuchyni, tour po hospodách s partou mladých v jejich čtvrti, jogging v místním parku nebo třeba nákupy se stylistkou. Řeč je o portálech na zážitky s místními.

„Existují už i v Česku. Gastronomické zážitky jsou nejoblíbenější, protože i cestování zřejmě prochází nejlépe žaludkem. Cestuji už spoustu let a vím, že každou zemi prostě nejlépe poznáte díky setkání s místními. Až když vidíte, jak bydlí, co jí, jak tráví svůj čas, můžete říct, „že to tam znáte,“ říká Kateřina Mikulková, zakladatelka cestovatelského portálu Travelove.

V Paříži můžete na nákupy s francouzskou stylistkou

Koho už nebaví jen klasické obíhání památek podle průvodců, může si na portálu Travelove naplánovat svou vlastní cestu se zážitky s místními i bez nich, které si vybere z několika desítek aktivit v každé destinaci. Travelove pak dané zážitky zarezervuje a pro cestovatele připraví osobního tištěného průvodce na míru jeho cestě, který obsahuje itinerář cesty, kontaktní údaje, zajímavosti o místech, mapy a všechny potřebné informace.

V Paříži můžete na nákupy s francouzskou stylistkou

„U nás si můžete naplánovat svou zážitkovou cestu po Česku i do zahraničí. V Římě se například u Itala doma naučíte vyrábět pravé pesto, v Paříži vyrazíte nakupovat s místní stylistkou, v Barceloně povečeříte tapas se skupinkou mladých Katalánců, no a kousek od Boskovic si ve starodávné pekárně upečete vlastní frgál,“ vyjmenovává příklady cestovatelských zážitků Lada Kičmerová z Travelove.

Výběr článků

Načítám