Hlavní obsah

Exkluzivní produkce Casio v podání hodinek MR-G

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každé hodinky mají svůj příběh. Ten, který vytváří ikonická linie G-Shock však ještě nebyl dopsán do samotného konce, ačkoli se píše už více než třicet let. Jejich historii totiž vytváří jejich majitel. Jsou téměř nerozbitné a vydrží skoro vše.

Exkluzivní produkce Casio v podání hodinek MR-G

Článek

Pokud někdo v historii hodinařiny šokoval odolností a robustností svých hodinek, tak to byla právě japonská značka Casio. Své hodinky G-Shock začala vyrábět už v roce 1983 a od té doby nepolevila ani v nejmenším. Jejich houževnatost jakoby dodnes popírala logiku konvenční výroby hodinek a unikátní vzhled nedá spát milionům designérů po celém světě. Jsou totiž osobité, nekonvenční a natolik charismatické, že je nelze nepoznat. Ale ani kult nesmí usnout na vavřínech a tak se jejich tvůrce, pan Kikuo Ibe, s týmem svých vývojářů a inženýrů odhodlal zhmotnit svůj další sen v podobě vlajkové lodi MR-G.

Detailně propracovaný hybrid

V nitru multifunkčních titanových MR-G lze objevit kombinace toho nejlepšího, čím G-Shock dodnes imponuje. Kromě nastaveného standardu, kterým je nárazu odolnost nebo 200m vodotěsnost, bylo pro prémiovou linku v japonské Yamagatě skutečnou výzvou integrovat do solární energií napájeného strojku dva různé přijímače, které zaručí kdekoli na světě vždy absolutně přesný čas. Jedná se totiž o Wave Ceptor, přijímající radiové vlny, a GPS, využívající družice na oběžné dráze. Multifunkční hodinky, které ještě nedávno byly určeny pouze pro japonský trh nasycený patrioty, lze nově sehnat na jediném místě v Čechách, a to v hodinářství Koscom.

Výběr článků

Načítám