Článek
Celých dvanáct let trvalo šlechtění chmele odrůdy Bohemie. Ta vznikla křížením dvou proslulých, ryze českých chmelů – Žateckého poloraného červeňáku a Sládka. Jde o nejoblíbenější české odrůdy, které se u nás používají k vaření světově proslulých piv typu pils. „Rozhodli jsme se společně s chmelaři pro uvaření jarní limitované várky vybrat novou odrůdu chmele Bohemie, která v sobě snoubí nejlepší vlastnosti Žateckého poloraného červeňáku a odrůdy Sládek. Nová odrůda chmele byla přidána do ležáku při studeném dochmelení, aby mu dodala intenzívní kořenitou až bylinnou vůni a plnou, vyváženou chuť,“ říká sládek Gambrinusu Pavel Zítek.
Limitovaná várka Gambrinus Nový Bohém je spodně kvašený ležák z českého ječmenného sladu vyrobeného ve vlastní sladovně, měkké vody pocházející z vlastních vrtů. Uvařený na dva rmuty s odděleným kvašením a zráním. Tuto výjimečnou limitovanou várku Gambrinusu Nový Bohém můžete ochutnat ve vybraných restauracích od 15. května, a to do jeho vyprodání.