Hlavní obsah

Limitovaná várka ležáku Gambrinus Nový Bohém je z nové české odrůdy chmele

Novinky, Plzeňský Prazdroj, a. s.

Jako vůbec první použili sládci pivovaru Gambrinus pro své pivo nově vyšlechtěnou odrůdu českého chmele s názvem Bohemie. Limitovanou várku ležáku Gambrinus Nový Bohém budou mít možnost lidé ochutnat ve dvou tisícovkách hospod již od 15. května.

Limitovaná várka ležáku Gambrinus Nový Bohém je z nové české odrůdy chmele

Článek

Celých dvanáct let trvalo šlechtění chmele odrůdy Bohemie. Ta vznikla křížením dvou proslulých, ryze českých chmelů – Žateckého poloraného červeňáku a Sládka. Jde o nejoblíbenější české odrůdy, které se u nás používají k vaření světově proslulých piv typu pils. „Rozhodli jsme se společně s chmelaři pro uvaření jarní limitované várky vybrat novou odrůdu chmele Bohemie, která v sobě snoubí nejlepší vlastnosti Žateckého poloraného červeňáku a odrůdy Sládek. Nová odrůda chmele byla přidána do ležáku při studeném dochmelení, aby mu dodala intenzívní kořenitou až bylinnou vůni a plnou, vyváženou chuť,“ říká sládek Gambrinusu Pavel Zítek.

Limitovaná várka ležáku Gambrinus Nový Bohém je z nové české odrůdy chmele

Limitovaná várka Gambrinus Nový Bohém je spodně kvašený ležák z českého ječmenného sladu vyrobeného ve vlastní sladovně, měkké vody pocházející z vlastních vrtů. Uvařený na dva rmuty s odděleným kvašením a zráním. Tuto výjimečnou limitovanou várku Gambrinusu Nový Bohém můžete ochutnat ve vybraných restauracích od 15. května, a to do jeho vyprodání.

Výběr článků

Načítám