Hlavní obsah

Tradiční česká pálená taška patří mezi nejodolnější v Evropě

Novinky, TONDACH.cz

Stavby a rekonstrukce jsou s jarem opět tady a s nimi i základní otázka: Jaký je ten nejlepší stavební materiál? Jaké zvolit zdivo, typ oken nebo podlahu? V případě střechy je v rámci celé střední Evropy nejoblíbenější krytinou pravá pálená taška.

Výroba pálené tašky

Článek

Pravá pálená taška – tradiční produkt v souladu s přírodou

Uživatelé upřednostňují pálenou střešní tašku hned z několika důvodů. Představuje osvědčenou tradici, vysokou odolnost a zároveň celou řadu možností, co se týče designových provedení. S tím, jak si stále více uvědomujeme potřebu chránit naše životní prostředí, je čím dál více lidem sympatické také to, že se jedná o 100% přírodní produkt. Pálená střešní taška je totiž ekologická jak na samotném začátku životního cyklu při výrobě, tak během dlouhých desetiletí užívání, kdy neznečišťuje dešťovou vodu jedovatými látkami, a stejně tak na konci svého dlouhého života, kdy ani její recyklace nijak nezatěžuje životní prostředí.

České tašky jsou vysoce odolné

Odolnost tradiční pálené tašky je všeobecně známým fenoménem. Že bez potíží zvládne velkou nepřízeň počasí, agresivní kyselé deště nebo UV záření, to považujeme za samozřejmost. Málokdo už ale asi ví, že každá šarže je v laboratořích testována tak, že je podrobena určitému počtu zmrazovacích cyklů. Napodobují se tak přirozené kritické zmrazovací a rozmrazovací pochody, kterým jsou tašky na střeše vystavovány. Konkrétně v případě našeho výrobce TONDACH jsou tašky zmrazovány a rozmrazovány celkem 150krát. Tento počet se ale v různých zónách mění. Například ve státech jako Španělsko, Itálie nebo Řecko tašky podstupují takových cyklů jen 50. Proto se zvláště v tomto odvětví vyplatí důvěřovat tuzemskému výrobku. Nejdelší záruku v ČR na pálenou tašku poskytuje TONDACH – v délce trvání 33 let.

Figaro 11 nadchne čistými liniemi a moderním designem

Poslední novinkou na trhu je pálená střešní taška Figaro 11, která v sobě snoubí tradici a vysoce moderní design. Je vyrobena tradičním způsobem z čistě přírodního materiálu tak, jako její „kolegyně“, svým vzhledem se však vymyká. Jedná se totiž o velkoformátovou tašku, jejíž lícová strana má plochý tvar. Díky tomu na střeše vytváří elegantní dojem s dokonale hladkou strukturou. Pálená taška Figaro 11 je zároveň praktická a ekonomická. Tato posuvná taška umožňuje úspornou pokládku – pro pokrytí jednoho m2 střechy je potřeba jen 10,9 kusů a vhodná je také pro rekonstrukce.

Jarní nabídka – sleva 30 % na vybrané modely tradiční pálené tašky

Model Figaro 11 v provedení černá engoba, ale také několik dalších vybraných modelů pravé pálené střešní tašky TONDACH je nyní možné získat ve speciální jarní akci o celých 30 % výhodněji. Jedná se o tyto modely tašek:

  • Samba 11 – červená engoba
  • Figaro 11 – černá engoba
  • Brněnka 14 – červená engoba
  • Stodo 12 – měděná engoba

Video: Jak se vyrábí pravá pálená střešní taška?

Pokud vás zajímá, jak vlastně v reálu probíhá proces výroby pravé pálené střešní tašky TONDACH a co všechno se děje s hlínou, než se v podobě hotových tašek dostane na vaši střechu, pak sledujte toto nové unikátní video z výrobního závodu v Hranicích.

Více informací o jednotlivých modelech, barevných provedeních i povrchových úpravách, stejně jako aktuálních cenových akcích na pravé pálené střešní tašky najdete na www.tondach.cz.

Výběr článků

Načítám