Hlavní obsah

Je čas jít k lékaři, připomene vám pojišťovna v SMS

Novinky, ČPZP

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moderní doba klade na naše životy vysoké nároky. Známe to všichni. Po návratu ze zaměstnání nás čeká druhá směna v podobě domácích prací, péče o rodinu a zvířecí mazlíčky, k tomu si chceme najít čas na své záliby.

Prevence v mobilu pomáhá

Článek

Jak si v té záplavě každodenních povinností ještě pamatovat, že je čas zajít k lékaři na preventivní prohlídku? Sledování termínů svým pojištěncům významně ulehčuje Česká průmyslová zdravotní pojišťovna.

Jako první zdravotní pojišťovna začala své klienty upozorňovat na pravidelné prevence u lékařů pomocí SMS zprávy. Na základě připomenutí si pak pacient domluví návštěvu u svého lékaře.

„Pravidelně chodit na preventivní prohlídky je v zájmu každého jedince. Služba Prevence v mobilu pomáhá klientům lépe sledovat termíny svých vyšetření a předcházet tak vážnějším zdravotním komplikacím,“ říká k této službě tisková mluvčí ČPZP Elenka Mazurová.

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna svým klientům starším 18 let připomíná SMS zprávou termín preventivní prohlídky u praktického lékaře, gynekologa a mužům nad 50 let prohlídku prostaty. Později plánuje ČPZP zvát i k návštěvě stomatologa.

Ukázka SMS zprávy

Službu zavedla ČPZP na začátku minulého roku. Lidem pojištěným u třetí největší zdravotní pojišťovny v ČR je služba automaticky aktivována po registraci do Elektronické přepážky ČPZP na webových stránkách pojišťovny.

Služba navazuje na již osvědčené přímé oslovování pojištěnců s pozvánkami na screeningová vyšetření a forma SMS se ukazuje jako velmi vhodná forma pro bližší komunikaci mezi klienty a jejich zdravotní pojišťovnou.

„Ohlasy pojištěnců a také lékařů jsou velmi pozitivní. Měsíčně rozesíláme několik tisíc preventivních SMS. Evidujeme i žádosti o zařazení jiných segmentů preventivních prohlídek do programu,“ uvádí mluvčí Mazurová.

Preventivní prohlídky pomáhají včas odhalit příznaky vážného onemocnění. Zvyšuje se tak šance pacientů na úplné vyléčení, zkracuje se doba léčby a tím se zároveň snižuje psychické trauma pacientů. Preventivní prohlídky hradí pojišťovna, stejně jako další odborná vyšetření, na která lékař v případě potíží pacienta vyšle.

Výběr článků

Načítám