Hlavní obsah

Nová Cenová mapa přilákala za první měsíc tisíce uživatelů

Novinky, Společnost pro Cenové mapy ČR s.r.o.

Praha, 9. března 2015 – Společnost pro cenové mapy ČR ve spolupráci s poradenskou společností Deloitte spustila od února na svých webových stránkách novou verzi aplikace, ve které lze nalézt informace o cenách rezidenčních nemovitostí v České republice. Za první měsíc od spuštění se do Cenové mapy prodejních cen zaregistrovalo téměř pět tisíc uživatelů a desítky developerů, realitních kanceláří a dalších specialistů.

Společnost pro Cenové mapy ČR s.r.o.

Článek

„Spuštění ostrého provozu i pro širokou laickou veřejnost pro nás bylo určitým otazníkem. Neuměli jsme odhadnout, jaký zájem bude laická veřejnost mít o skutečné ceny nemovitostí. Výsledek prvních týdnů ale předčil naše očekávání, např. v prvním týdnu jsme zaznamenávali zhruba 100 nových registrací každou hodinu “ uvedl Milan Roček, jednatel Společnosti pro Cenové mapy, která Cenovou mapu prodejních cen provozuje. „Současně nás mile překvapila nová vlna zájmu ze strany širší odborné veřejnosti, tedy specialistů, kteří se na trhu nemovitostí dlouhodobě pohybují, zejména od znalců, realitních makléřů, finančních poradců a developerů. Zde jen po prvním měsíci evidujeme několik set nových žádostí o přístupy do Cenové mapy prodejních cen. S více než stovkou specialistů jsme již smlouvy uzavřeli“ dodal Roček.

 „Cenová mapa prodejních cen je první aplikací svého druhu, protože vychází ze skutečných prodejních cen nemovitostí evidovaných katastrálními úřady. Přehledně zpracovává nejrozsáhlejší databázi informací o skutečných prodejních cenách, za které se aktuálně prodávají byty a rodinné domy. Tyto informace třídí přehlednou formou podle jednotlivých typů nemovitostí a území, kde se nemovitosti nacházejí,“ doplnila Diana Rádl Rogerová, vedoucí partnerka v Deloitte pro oblast nemovitostí ve střední a východní Evropě. Společnost Deloitte je od počátku poradcem celého projektu.

Společnost pro Cenové mapy ČR s.r.o.

Pro odbornou veřejnost, tedy znalce, realitní a hypoteční makléře, notáře, advokáty a další cenová mapa představuje příjemný a jednoduchý pracovní nástroj pro denní použití. Bankám a dalším finančním institucím poskytuje detailní souhrnné informace o nemovitostech. Zejména pro banky dnes představuje velmi rozsáhlý analytický nástroj, který umožňuje kvalitativně zcela jiné posuzování realitního trhu, než tomu bylo doposud.

 „Nejširší využití nalezne cenová mapa právě u široké odborné veřejnosti, zejména u znalců, realitních agentů nebo hypotečních makléřů a developerů. Díky cenové mapě prodejních cen si lze velmi snadno zjistit reálnou hodnotu bytu nebo domu a s touto informací dále pracovat. S pomocí informací získaných v cenové mapě lze tak urychlit a zjednodušit operace týkající se vybraných nemovitostí,“ dodal Petr Hána, manažer pro oblast nemovitostí v Deloitte. „Za paušální měsíční úhradu, která je dostupná komukoli, tak získává např. realitní agent nebo hypoteční makléř přístup k širokým údajům o více než milionu bytů a rodinných domů a stovkách bytových projektů v krajských městech, včetně cen za které se nemovitosti v posledním roce prodaly a to např. i detailů z katastrálních map.“

Cenová mapa prodejních cen se tak velmi rychle stává jedním místem, kde jsou koncentrována data a všechny potřebné a klíčové informace o nemovitostech zejména pro profesionály, kteří se pohybují na realitním trhu a v oblasti financování nemovitostí. Provozovatelé Cenové mapy navíc deklarují pravidelné rozšiřování o další údaje, funkcionality i oblasti informací.

Více informací o Cenové mapě prodejních cen naleznete na www.cenovamapa.org.

Výběr článků

Načítám