Hlavní obsah

Rodinná dovolená, plná šťávy… Jak ji najít?

Komerční článekEXIM tours

Plánujete strávit s dětmi bezstarostnou a zábavnou dovolenou u moře v prázdninovém hotelu s rodinnou atmosférou, kde by o vás všechny bylo dokonale postaráno? Chcete prožít nezapomenutelnou dovolenou plnou smíchu, dobrodružství, her, slunce, relaxace a rodinné pohody, při níž se nikdo, včetně vašich nejmenších, nebude ani trošku nudit?

Dovolená s EXIM tours

Článek

To vše můžete prožít v hotelech klubového typu se spoustou jedinečných programů, kde jsou rodiny s dětmi srdečně vítány.

S dětmi k moři? Čím se řídit?

Pokud chcete vybrat tak, aby se opravdu nikdo z vaší rodiny nenudil, učiňte tak co nejdříve. Ještě v průběhu března máte šanci na First minute nabídky s výhodnými slevami. Zatím je z čeho vybírat. Například pro rodiny s malými dětmi je vhodné zvolit rodinné pokoje, kde bude dostatek prostoru. Máte-li puberťáka bude ideální, pro klid všech, vybrat samostatný pokoj s propojovacími dveřmi. Budete mu pak nablízku, ale zároveň mu dopřejete i potřebné soukromí. Dobře také zvažte typ pláže u hotelu.

Rádi dovádíte na tobogánu, přijde vám fajn, být na Wi-Fi, chcete jet někam na výlet? Nedaleko některých hotelů jsou velké aqvaparky, delfinária, ZOO, možnosti potápění i výletů na lodích nebo výprav po památkách.

Abyste svou rodinnou dovolenou prožili v klidu a pohodě, bez zbytečné nervozity a stresu, zjišťujte si informace s předstihem. Zvolíte-li si správně, budete pak i po letech na svou rodinnou dovolenou všichni vzpomínat. Protože pokud si narychlo koupíte nějaký Last minute pouze kvůli ceně, můžete být zklamáni. Vybírejte v klidu, ptejte se na to, jaká je v místě pláž, zda má hotel dětské postýlky a vysoké židličky, dětský bazén, brouzdaliště či dětské hřiště. Vyberte si zkrátka vše podle svých představ.

Dovádění v aquaparku láká snad všechny děti.

Zkuste Mango Club

V MANGO CLUBU zažijete dovolenou plnou zábavy a her. Programy MANGO CLUBU jsou připraveny tak, aby se zabavily nejenom vaše ratolesti – připojíte-li se, bude se bavit celá rodina. Chcete si odpočinout a věnovat se třeba zajímavé knize? MANGO CLUB připravuje pro děti od 4 do 15 let zábavu, dobrodružství i poznání. Program pro děti v odpoledních i večerních hodinách zajistí proškolení čeští animátoři.

A na co se například mohou těšit vaše děti? Večerní mini disco, tancování, dětský aerobic, plážový fotbal, gymnastika, hodiny s kouzelníkem, jóga pro děti, výroba loutek, šipky, malba na tělo, vodní pólo, indiánské či pirátské odpoledne, pétanque, výroba karnevalových masek, stolní tenis, hry v bazénu, plážový volejbal nebo na honbu za pokladem.

Dovádění v aquaparku láká snad všechny děti.

Jaké země zvolit a jak se připravit?

A v jaké době kam vyrazit? To záleží jen a jen na vašich zájmech a preferencích. Pokud jde o Mango Cluby, najdete je v Řecku, Turecku, Tunisku, v Egyptě, Bulharsku, Maroku i ve Španělsku. Jsou v provozu ale pouze během hlavní sezony.

Důležitá je i příprava na cestu. Nachystejte i ty nejmenší děti na to, aby se na dovolenou těšily a nebraly náhlý odjezd jako zásah do zavedeného režimu, na nějž jsou zvyklé. Mluvte s nimy o tom, že se těšíte na dovolenou, kde se spolu budete koupat v moři a třeba i stavět hrady. Těm větším třeba i ukažte na mapě, která místa navštívíte, kudy poletíte nebo pojedete. Také jim můžete například přečíst nějakou zajímavou publikaci o ostrově nebo letovisku, kam se chystáte nebo se společně podívat na film či dokumentární pořad o místech, která navštívíte.

Děti se vyplatí zaujmout rovněž podle jejich zájmů a koníčků. Malé historiky nadchne vyhlídka na návštěvu památek a míst spojených s bájemi, přírodovědci se budou těšit na zkoumání podmořského světa a lodní výlety.

Pamatujte také na to, že dítě se potřebuje v novém prostředí 1-2 dny adaptovat, aby se cítilo bezpečně. Také ze zdravotních hledisek, kvůli nimž se často s dětmi k moři jezdí, je alespoň 14denní zájezd prospěšnější.

Dovádění v aquaparku láká snad všechny děti.

Na co byste neměli zapomenout

Na dovolenou s sebou přibalte oblíbené hračky, plyšáky i polštářek svých dětí. Nezapomeňte na vhodnou pokrývku hlavy, pohodlné obutí, plavací kruh, rukávky, nafukovací hračky či lopatky a formy na stavění hradů. Starší děti si mohou vzít batůžek s oblíbenou hračkou nebo hrou, případně potřeby na kreslení, fotoaparát nebo tablet apod.

Jelikož je dětská pokožka velmi citlivá, je proto nutné děti chránit před ostrým sluncem. Opalovací krémy pro děti by měly mít ochranný faktor nejméně 15 a měly by být schopné odolávat vodě. Ochranné opalovací krémy je potřeba aplikovat opakovaně. Jistě se neztratí ani termoska, abyste pro své děti měli na pláži stále dostatek vhodných tekutin.

Je také vhodné přibalit náplasti, oční kapky, tekutý pudr, popřípadě i léky zmírňující projevy alergie. Samozřejmě je nutné vzít si s sebou i dostatek léků, které vaše děti užívají pravidelně.

Nezapomeňte také na cestovní pojištění. Stojí jen desítky korun na osobu za den a při drobných úrazech či nemocech budete rádi, že platba v eurech nejde z vašeho účtu. Nachlazení z klimatizace, bodliny z mořského ježka, prudká alergická reakce nebo jen „obyčejný" úžeh - to všechno jsou běžné události, které vás prostě na dovolené mohou potkat. Rovněž pojištění při ztrátě nebo poškození zavazadel stojí za úvahu. A rozhodně je lépe si toto pojištění sjednat u cestovní kanceláře, společně s koupí zájezdu, aby zahrnovalo všechna rizika. Je to praktické i z toho důvodu, že budete přesně vědět, na koho se v případě řešení vzniklé situace obrátit. Nejrůznější pojistky např. na platebních kartách či sjednané individuálně mají právě tu nevýhodu, že nevíte s kým daný problém řešit nebo že budete muset na místě platit za ošetření v hotovosti..

Nabídky na dovolenou s Mango Clubem zde.

Exim Tours doporučuje:

Exim Tours doporučuje: Egypt - PRIMA LIFE MAKADI RESORT & SPA *****

Exim Tours doporučuje: Egypt - PRIMA LIFE MAKADI RESORT & SPA ***** Mallorka - DELFIN SIESTA MAR AI ****

Exim Tours doporučuje: Egypt - PRIMA LIFE MAKADI RESORT & SPA ***** Mallorka - DELFIN SIESTA MAR AI **** Řecko Kos - MITSIS RAMIRA BEACH ****

Exim Tours doporučuje: Egypt - PRIMA LIFE MAKADI RESORT & SPA ***** Mallorka - DELFIN SIESTA MAR AI **** Řecko Kos - MITSIS RAMIRA BEACH **** Řecko Kréta - ALMYRA HOTEL & VILLAGE ****,

Exim Tours doporučuje: Egypt - PRIMA LIFE MAKADI RESORT & SPA ***** Mallorka - DELFIN SIESTA MAR AI **** Řecko Kos - MITSIS RAMIRA BEACH **** Řecko Kréta - ALMYRA HOTEL & VILLAGE ****, DESSOLE DOLPHIN BAY RESORT ****

Exim Tours doporučuje: Egypt - PRIMA LIFE MAKADI RESORT & SPA ***** Mallorka - DELFIN SIESTA MAR AI **** Řecko Kos - MITSIS RAMIRA BEACH **** Řecko Kréta - ALMYRA HOTEL & VILLAGE ****, DESSOLE DOLPHIN BAY RESORT **** Řecko Attika - KINETTA BEACH RESORT SPA ****+

Exim Tours doporučuje: Egypt - PRIMA LIFE MAKADI RESORT & SPA ***** Mallorka - DELFIN SIESTA MAR AI **** Řecko Kos - MITSIS RAMIRA BEACH **** Řecko Kréta - ALMYRA HOTEL & VILLAGE ****, DESSOLE DOLPHIN BAY RESORT **** Řecko Attika - KINETTA BEACH RESORT SPA ****+ Tunisko - THAPSUS ****

Exim Tours doporučuje: Egypt - PRIMA LIFE MAKADI RESORT & SPA ***** Mallorka - DELFIN SIESTA MAR AI **** Řecko Kos - MITSIS RAMIRA BEACH **** Řecko Kréta - ALMYRA HOTEL & VILLAGE ****, DESSOLE DOLPHIN BAY RESORT **** Řecko Attika - KINETTA BEACH RESORT SPA ****+ Tunisko - THAPSUS **** Turecko - EUPHORIA AEGEAN RESORT - LARGE *****, SUNTOPIA PEGASOS CLUB ****+

Exim Tours doporučuje: Egypt - PRIMA LIFE MAKADI RESORT & SPA ***** Mallorka - DELFIN SIESTA MAR AI **** Řecko Kos - MITSIS RAMIRA BEACH **** Řecko Kréta - ALMYRA HOTEL & VILLAGE ****, DESSOLE DOLPHIN BAY RESORT **** Řecko Attika - KINETTA BEACH RESORT SPA ****+ Tunisko - THAPSUS **** Turecko - EUPHORIA AEGEAN RESORT - LARGE *****, SUNTOPIA PEGASOS CLUB ****+ Bulharsko - CLUB CALIMERA ****

Maroko - IBEROSTAR SAIDIA *****

Dovádění v aquaparku láká snad všechny děti.

Výběr článků

Načítám