Hlavní obsah

MEGGLE mléčné produkty bez laktózy potěší každého, kdo trpí laktózovou intolerancí

Díky přirozeně sladší chuti si na nich pochutnají nejen lidé trpící laktózovou intolerancí, ale i příznivci kvalitních mléčných produktů. V současné době média informují, že s laktózovou intolerancí se v různé míře potýká 10-15 % populace. Někteří o své intoleranci ani nemusí vědět a své potíže po konzumaci mléka přičítají jiným skutečnostem.

Meggle

Článek

Na laktózu reaguje každý jinak, ale pokud se u vás projevují nepříjemné pocity jako je nadýmání, průjem, pálení žáhy nebo zvracení, může to být i váš případ.

Co přesně se skrývá pod pojmy laktóza a její intolerance (nesnášenlivost)?

Laktóza neboli mléčný cukr je přirozenou součástí všech druhů mléka. Jedná se o dvojitý cukr (disacharid), který je díky enzymu laktázy štěpen na jednodušší cukry, a stává se tak lehce stravitelným.

Laktóza neboli mléčný cukr je přirozenou součástí všech druhů mléka. Jedná se o dvojitý cukr (disacharid), který je díky enzymu laktázy štěpen na jednodušší cukry, a stává se tak lehce stravitelným.

Pokud se však enzym laktáza netvoří v dostatečné míře, nerozložená laktóza zůstává ve střevech, kde vyvolává nepříjemné zdravotní potíže (tedy intolerance laktózy).

Jaká jsou možná řešení?

Nejjednodušší způsob je vyřazení potravin s vysokým obsahem laktózy (typicky mléčné produkty) a jejich nahrazení alternativními mléčnými výrobky, jako je např. bezlaktózové mléko a trvanlivá bezlaktózová smetana na vaření od firmy MEGGLE.

Proces přípravy mléčného produktu MEGGLE bez laktózy

Z bezlaktózových výrobků MEGGLE byla laktóza odstraněna nejjemnějším způsobem, a to na úplném začátku výrobního procesu, kdy byl přidán enzym laktáza, díky kterému se laktóza obsažená v mléce mohla rozložit na jednoduché cukry galaktózu a glukózu.

Produkty MEGGLE jsou proto dobře snášeny a navíc obsahují všechny plnohodnotné přírodní složky: bílkoviny, tuky a vápník. Rozštěpená laktóza je sladší, což se promítlo i do bezlaktózových mléčných produktů MEGGLE, ale při zachování stejné energetické hodnoty “normálního” mléka a mléčných produktů.

Pro více informací můžete navštívit informační webové stránky www.bez-laktozy.cz.

Bezlaktózové mléko MEGGLE (1 l)

Bezlaktózové mléko MEGGLE je variantou pro každého, komu laktóza nedělá dobře, a také pro všechny příznivce kvalitních nápojů.

Bezlaktózové mléko MEGGLE je variantou pro každého, komu laktóza nedělá dobře, a také pro všechny příznivce kvalitních nápojů. Mléko, u něhož je obsah laktózy nižší než 0,01 g na 100 g, je bohatým zdrojem bílkovin, tuků a vápníku, stejně jako běžné mléko.

Jeho chuť je skvělá sama o sobě, ale hodí se také na přípravu různých pokrmů a nápojů. Nyní je navíc opatřen novým obalem se šroubovacím víčkem a zkosenou horní hranou pro snadnější nalévání bez šplíchání. Díky svému tvaru se dobře drží a umožňuje bezproblémové skladování ve dveřích vaší lednice.

Bezlaktózové mléko MEGGLE

Bezlaktózová smetana na vaření 10% MEGGLE (200 ml)

Pro vášnivé kuchaře přichází MEGGLE s bezlaktózovou 10% smetanou na vaření v novém, menším balení.

Pro vášnivé kuchaře přichází MEGGLE s bezlaktózovou 10% smetanou na vaření v novém, menším balení. Smetana na vaření bez laktózy má typickou chuť pravé smetany a je vhodnou alternativou pro osoby se sníženou tolerancí laktózy.

S trvanlivou smetanou MEGGLE vytvoříte lahodné omáčky, dezerty i krémové polévky bez nežádoucích vedlejších účinků.

Bezlaktózové mléko MEGGLE

Výběr článků

Načítám