Hlavní obsah

Topte levně a ekologicky pomocí přírodního kamene

Novinky, eurotop in

Proč si topení z kamene získává stále větší oblibu? Každý si přeje topení, které šetří provozní i energetické náklady. Získáte-li navíc přírodní design dle vlastního výběru a mnohaletou záruku, je volba o to jednodušší.

eurotop in s.r.o.

Článek

Manželé Procházkovi se rozhodli zrekonstruovat byt, ve kterém dlouhé roky topili plynovými vafkami. Chtěli snížit náklady za energie, proto se rozhodli pro elektrickou energii. Tím dosáhli zredukování měsíčních paušálních plateb a získali přímotopnou sazbu D45d.

Požadavků měli více: „Chtěli jsme v první řadě nízké provozní náklady na vytápění, co nejmenší stavební úpravy, důležitá je minimální náročnost na prostor a samozřejmě i estetická stránka hraje svoji roli. Tyto požadavky splňovalo právě topení z přírodního kamene.“

Eurotop in s.r.o. má v České republice s poskytováním topení z přírodního kamene nejdelší zkušenost a dlouhodobě sleduje jeho stoupající oblibu. „Těší nás, že si topení z kamene získává stále více spokojených klientů. Zejména těch, kteří mají na topení ty nejvyšší nároky,“ dodává spolumajitel firmy Daniel Smolík.

„Mile nás překvapila vstřícnost, se kterou nám zaměstnanci firmy udělali energetický výpočet včetně provozních a pořizovacích nákladů. Ocenili jsme, že dovoz a montáž topení z přírodního kamene je od firmy eurotop in po celé České republice zdarma,“ dodává ze své zkušenosti pan Procházka.

Další výhodou topení z přírodního kamene je regulace. V každé místnosti je umístěný prostorový termostat, na kterém se nastavuje požadovaná teplota.

Již během prvních dnů provozu oceníte nespornou výhodou sálavého tepla. Nedochází téměř k žádné cirkulaci vzduchu, teplo je rovnoměrně rozprostřeno po celé místnosti a je minimální teplotní rozdíl mezi podlahou a stropem. Proto je topení z přírodního kamene doporučováno pro alergiky a astmatiky. Kámen je i částečně akumulační a velmi snadno překlene vypnutí nízkého tarifu, tudíž nedochází k poklesu teploty v místnosti. Paní Procházková doplňuje: „Hospodyňky ocení možnost volby barvy a kresby kamene a následně velmi jednoduchou údržbu“.

„U dřívějšího topného systému jsme měli další skryté poplatky jako seřízení, revize nebo kominík, zatímco u topení z přírodního kamene žádné další náklady nejsou!“ shodují se manželé Procházkovi.

Topení z kamene je v oblibě zejména díky vyváženému poměru mezi cenou, výkonem a estetikou topného systému. Navíc můžete topení z kamene umístit na zeď nebo strop. Topí ve stavbách z jakéhokoli materiálu a je částečně akumulační. Jiří Janoušek, spolumajitel firmy nás seznámil s unikátní technologií výroby topení z přírodního kamene, která umožňuje firmě eurotop in  poskytnout na tento topný systém záruční lhůtu 14 let. Proto doporučujeme zahrnout do výběru vhodného topného systému také tuto variantu. Více informací naleznete na www.eurotopin.cz.

Výběr článků

Načítám