Hlavní obsah

Chcete úvěr? Nenaleťte

Potřebujete půjčit peníze a nevíte, kde si vzít nejvýhodnější úvěr? Nejlépe si vyberete s pomocí úvěrové kalkulačky, ale pozor, ne každá uvádí veškeré klíčové informace včetně možnosti odpuštění splátek. Musíte vybírat opravdu pečlivě!

Chcete úvěr? Nenaleťte!

Článek

Jsou úvěrové kalkulačky spolehlivé?

Internetové srovnávače a kalkulačky využívá stále více lidí. Díky nim mohou snadno, rychle a přehledně porovnat jednotlivé nabídky a získat nejvýhodnější ceny. Počet kalkulaček ale neustále narůstá, ne všechny jsou spolehlivé, a pokud chcete získat opravdu nejvýhodnější úvěr, musíte vybírat mezi těmi prověřenými, jinak by se vám půjčka mohla výrazně prodražit.

Jaké údaje by měla kalkulačka uvádět?

  • Kolik zaplatíte celkem
  • Výši poplatků
  • Počet a výši splátek
  • Možné slevové akce, jako například odpuštění splátek
  • RPSN – náklady spojené s úvěrem, které zákazník zaplatí

Co lze úvěrovou kalkulačkou spočítat?

Pomocí úvěrové kalkulačky můžete zjistit jednak pro vás nejvýhodnější novou půjčku (když potřebujete půjčit peníze a žádný úvěr zatím nemáte), dále refinancovanou půjčku (pokud máte například pocit, že ve stávající bance platíte vyšší úroky a poplatky, než nabízí konkurence) a v neposlední řadě počet odpuštěných splátek v případě, že budete půjčku řádně splácet, díky čemuž můžete ušetřit významnou část prostředků.

Přehlednou a prověřenou úvěrovou kalkulačku najdete například ZDE.

Výběr článků

Načítám